LiveRecensies

Synapson @ Botanique (Orangerie): Feest voor de levensgenieters!

Sinds 2009 vormen Alexandre Chiere en Paul Cucuron met succes het electroduo Synapson. Met “Djon maya maï” hadden ze in Frankrijk en het Franstalig deel van België een kleine hit te pakken die hen op de kaart zette. Sindsdien volgden heel wat andere nummers en in 2015 hun tweede plaat Converge, die echter op weinig respons kon rekenen. In juni brachten ze dan de opvolger uit met Super 8 en ook deze release was geen noemenswaardig succes. Het verbaasde dan ook niet dat hun concert dat oorspronkelijk in de dubbel zo grote La Madeleine was, werd verplaatst naar de Orangerie van de Botanique. We kregen een verassend gevarieerde show waaruit bleek dat Synapson live mixend en ondersteunt door een saxofonist en gitarist beter tot zijn recht komt dan op plaat.

Wie al wat vroeger afzakte naar de Orangerie kreeg een zwoele dj-set te horen van de Fransman Maribeau, die overigens ook de saxofonist van Synapson is. De Parijsenaar is de support-dj van de Super 8-tour van Synapson en moest het publiek al wat aan het dansen krijgen. Gelukkig toonde het publiek zich al vroeg in vorm en werden de eerste schuchtere danspasjes gezet op de tonen van een aantal French Touch-klassiekers. Een ideale opener voor een band als Synapson.

Het duo Synapson zakte niet alleen af naar Brussel, maar bracht een heuse liveset met zich mee dat voor een groot feest moest zorgen. Dat feest werd meteen om klokslag negen uur frivool geopend met “All The Way Down”. De talrijke dansbeentjes werden al gauw op actief gezet en al snel bleek dat het publiek Synapson op handen droeg. Terwijl het duo het voor hun eerste nummer het nog helemaal alleen deed, werd voor hitsingle “Hide Away” beroep gedaan op een elektrische gitarist en een saxofonist. Die mochten meteen hun kunnen laten horen met een aantal leuke solotjes. Geen slechte start in onze ogen.

De focus van het concert lag dan wel op de nieuwe plaat, maar dat betekende niet dat er gisteren geen oude nummers de revue passeerden. Zo kregen we ook al vrij vroeg in de set één van hun grootste hits met het catchy en live gezongen “Djon Maya Maï”. De liveversie verschilt een beetje van de studioversie, maar dat hield het publiek niet tegen om luid mee te roepen en te bewegen op de hen niet onbekende deuntjes. De bijhorend sitdown zorgde voor een ware euforiebom en een heerlijk feelgood gevoel bij het publiek.

Synapson probeert ook heel wat verschillende genres in hun herkenbare dancesound te krijgen en dat lukte gisterenavond wonderbaarlijk goed. Op “Going Back To The Roots” werd er bijvoorbeeld gerapt en dat zorgde voor heel wat positief verbaasde gezichten. De mix tussen Parov Stelar en Justice werkte live bovendien aanstekelijk en zorgde voor heel veel dynamiek in de set. De sfeer was bijgevolg de hele avond monter en niemand leek bezig te zijn met de gemeenteraadsverkiezingen. Het werd zelfs eventjes zwoel met een groovy gebrachte “Sex You Up” dat verzorgd werd van een leuke climax. Letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van de avond!

Voor de encore werd de goedgevulde Orangerie nog getrakteerd op een kleine tien minuten aan stomende en dreunende beats en nog wat publieksfavorieten zoals “Fireball”. In plaats van gebruik te maken van andermans nummers, werd ook hier enkel gebruik gemaakt van eigen nummers. De twee blijken bovendien heel sympathieke gasten te zijn die weten hoe je een publiek moet bespelen. In tegenstelling tot een aantal andere artiesten in hun scène, komt wat zij zeggen eerlijk over en dus geloven we hen maar al te graag dat het Belgische publiek hun favoriete publiek ter wereld is.

https://www.instagram.com/p/Bo4nzc2hlZx/?taken-at=217682622

Met het ludieke “All in Yours” kwam er dan toch een einde aan de show en dat was niet mis. Zangeres Tessa B., die trouwens de hele avond door de vrouwelijke zangstem op zich nam, toonde een laatste keer wat ze waard was en ook de rest van de artiesten op het podium genoten met volle teugen van de laatste momenten. Een prachtig einde van deze warme herfstdag in het hartje Brussel.

Synapson leverde en presteerde gisteren bewonderenswaardig goed met hun veredelde dj-set. Zowel hun grotere successen als ook iets minder bekende nummers werden door de goedgevulde Orangerie steeds met vol enthousiasme onthaald. Dat het sympathieke duo voorlopig enkel in het Franstalig deel van België en Frankrijk populair zijn, vinden we jammer, want wat ze lieten horen was een meer dan degelijke show die ook in Vlaanderen zeker zou aanslaan.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (dag 3): Noise voor iedereen

De derde en laatste dag van het Ways Around Festival was opnieuw een groot succes. Ditmaal diende de museumzaal van de Botanique…
LiveRecensies

Griff @ Botanique (Orangerie): Voorzichtige popshow

Griff mag dan wel net naast de titel BBC Sound of 2021 gegrepen hebben, toch lijkt het al een tijdje de goede…
LiveRecensies

S. Carey @ Botanique (Grand Salon): Allesbehalve beangstigend

De naam S. Carey zegt misschien niet iedereen veel, maar als we er de naam Justin Vernon of Bon Iver bijhalen, dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.