Features

Vijf tips voor Het Depot dit najaar

In Het Depot weten ze altijd een mooi evenwicht te vinden tussen jong, lokaal talent en oude gedienden. Soms krijg je er zelfs internationaal talent voor de kiezen en zo weet de zaal altijd een boeiende programmatie af te leveren. Wij gingen eens kijken wat ze nog in petto hadden voor dit najaar, geven je vijf tips en voor ieder concert kan je ook een duoticket winnen. Hoe je dat doet, lees je op het eind van dit artikel.

Yazmin Lacey (15/10)

Jazz hoeft niet altijd saai te zijn, zo bewijst Yazmin Lacey. De dame brengt een mix van soul en jazz en weet vooral door haar indrukwekkende stem te overtuigen. Zo kan ze heel aangrijpende nummers schrijven en deze perfect combineren met levendige jazz. Toch is het vooral haar stem die overal het voortouw neemt, en daardoor neigt haar muziek vooral naar soul. Samen met Jordan Rakei, Moses Boyd en Oscar Jerome kon ze al optreden en ze bracht ook een ep uit die in eigen land werd bejubeld. Niet te missen dus.

Kacey Musgraves (20/10)

In de Verenigde Staten is Kacey Musgraves hotter than hot. Alle pers daar is gek van de nieuwste plaat Golden Hour en het lijkt er op dat ze hiermee ook de wereld wil veroveren. De dame brengt country folk die heel toegankelijk klinkt en wordt daardoor ook soms in dezelfde adem als Taylor Swift genoemd. Dat ze veel talent en potentieel bevat, is dus een understatement, ze won zelfs al enkele grammy’s. Dat je ze misschien voor het laatst in zo’n kleine setting kan zien, ook. En het voorprogramma wordt voorzien door het al even grote talent van Soccer Mommy, is er nog meer overtuiging nodig?

SYML (11/11)

Het is ongeveer een jaar geleden dat SYML met zijn hit “Where’s My Love” onze Belgische radiostations binnenkwam. Na een succesvol optreden in de Botanique vorig jaar en een verschijning op Pukkelpop, is de Amerikaan op 11 november terug in ons Belgenlandje. In Het Depot zal hij zijn fans laten wegdromen op zijn nieuwe zweverige, ingetogen muziek.

Amadou & Mariam (21/11)

From Mali with a lot of love! Amadou & Mariam stonden afgelopen zomer op het hoofdpodium van Couleur Café waar ze iedereen aan het dansen brachten. Het duo is al een tijdje bezig, was in 2008 voor een Grammy genomineerd en blijft vooral altijd aan zijn stijl trouw. Fans van Afrikaanse melodieën zijn ongetwijfeld fan van dit ontzettend leuke duo. Op 21 november stellen ze hun recent verschenen album La Confusion in Het Depot voor. Zomer in putje winter. Mag je niet missen!

Patrick Watson (9/12)

Bij vallende herfstblaadjes past maar één soort muziek. De intense melancholie van Patrick Watson is op 9 december de soundtrack bij alles wat naar mistroostig, donker en grauw neigt. Maar evengoed is het je brokje hartstochtige hoop. De Canadees met de pet is het meisje met de zwavelstok. Met Love Songs For Robots deed hij het al groots, nieuwe singles “Broken” en “Melody Noir” bewijzen dat hij het nog niet kwijt is.

Omdat het altijd fijn is om concerten te ontdekken, bieden we voor ieder concert dat we hierboven vernoemden duotickets aan. Wat je daarvoor moet doen, is heel simpel. Je stuurt ons een screenshot waarop je bewijst dat je onze Facebook-pagina leuk vindt, of onze Instagram volgt samen met een antwoord op volgende vraag; Uit welk land komen Amadou & Mariam? Dit alles stuur je samen met het concert naar voorkeur door naar wedstrijd@dansendeberen.be. Veel succes!

2972 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Depot organiseert Anderhalvemetersessies met o.a. Brihang, Compact Disk Dummies, DIRK. en Novastar

De evenementensector is bijzonder creatief geworden om deze zomer artiesten toch een podium kans te geven. Ook Het Depot en M Leuven…
InstagramLiveRecensies

Tones and I @ Het Depot: Meer dan een one hit wonder

Twee jaar geleden speelde ze nog als straatmuzikant in Byron Bay, maar nu is Tones and I een van de populairste nieuwkomers…
LiveRecensies

Brihang @ Het Depot: De kunst van het woord

De West-Vlaamse woordkunstenaar Boudy Verleye a.k.a. Brihang werd de afgelopen MIA’s genomineerd voor zes prijzen. Verbazend genoeg kon hij geen enkele van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.