Live, Recensies

Moodoïd @ Botanique (Rotonde): De Folie Pure

Dat Moodoïd weet te entertainen, werd van deze band verwacht. Dat ze live ook geweldig goed blijken te zijn, maakte van het optreden in de Botanique een groot succes. Frontman Pablo Padovani, misschien beter gekend als de gitarist van Melody’s Echo Chamber, is het brein van Moodoïd en presenteerde samen met zijn band het nieuwe album Cité Champagne in de gezellige, kleine zaal (Rotonde) van Botanique. De avond werd een reis naar psychedelische oorden vol strakke, originele muziek met leuke riffs en een goede performance met aanstekelijke dansbewegingen waar het plezier en de passie van afsprongen.

Met openingsnummer “Amour Voiture” werd de toon gezet. Dit meeslepende nummer met melancholische tint werd opgevolgd door knallers als “Reptile”. De verleidelijk gezongen strofe werd opgevolgd door een ludiek refrein waarin een stemvervormer werd gebruikt voor de slagzin van het nummer. Moodoïd had zichtbaar plezier in het spelen van muziek. Ze trapten lol met de stemvervormer, schuwden geen zotte bewegingen en gaven zich volledig, zonder dat dit alles afdeed aan de kwaliteit van de muziek, in tegendeel: hun uitvoering was bijzonder strak en doordacht. “Heavy Metal Be Bop 2” was een volgend hoogtepunt. Opnieuw werd een vernieuwend, ditmaal sensueel concept gecombineerd met een goede uitvoering. ‘Faisons l’amour’ zong Pablo Padovani, en de hele zaal leek te bezwijken onder de verleiding van het nummer.

Een hele reeks originele en afwisselende nummers passeerde de revue. “Miss Smith” is een voorbeeld van Moodoïds dromerige nummers. Het hoeft niet altijd te knallen, soms mag het ook meeslepen. Dat ze beide perfect kunnen uitvoeren, geeft wederom blijk van hoe getalenteerd deze bende is. “Miss Smith” werkte als een fluffy laken dat de zaal omhulde met zweverigheid en zoetigheid. Vervolgens ontplofte De Rotonde opnieuw bij “De Folie Pure”, een opzwepend nummer met Oosters aandoende riff. Er werd veel gedanst, geklapt en gejoeld, terwijl op het podium de gekste bewegingen en gezichtsuitdrukkingen werden bovengehaald én het nummer ondertussen perfect draaiende bleef.

De hele avond lang bracht Pablo en zijn entourage ons naar een ander land: hun uniek land. Het optreden voelde aan als een reis naar een eigensoortige plaats, waar alles toegestaan is, hoe gek ook, zolang het maar met passie gebeurt. We kregen niet genoeg van dit spektakel dat melancholisch getinte dromerigheid afwisselde met opzwepende sensualiteit. Geen seconde had je de tijd om opnieuw met de voeten op de grond te komen, telkens werden we opgeslorpt in iets nieuws. Zowel tijdens als tussen de nummers door werd duidelijk dat de groep een spontane dynamiek heeft en zonder enige pretentie hun creaties wil brengen. Door die oprechte sympathie en Franse charme voelden we ons als gelijken, die op dat moment deel uitmaakten van wat Moodoïd is. Een psychedelisch universum waar iedereen met dezelfde vibe samenkomt, dat is Moodoïd.

De beste omschrijving van dit optreden is uiteindelijk een van Moodoïds songtitels. De enthousiaste performance had vaak iets gek en aanstekelijk; hun nummers zijn enorm origineel en zitten doordacht in elkaar; en dat geheel werd enorm strak uitgevoerd. Wat een ervaring: De Folie Pure!

Setlist:

Amour Voiture
La Lune
Reptile
Heavy Metal Be Bop 2
Star
Langage
Miss Smith
Bye Bye
Le Lac d’Or
Je Suis La Montagne
Au Pays des Merveilles de Juliet
De Folie Pure
Planète Tokyo
Chamberlain

 

Instagram
Facebook

5 oktober 2018

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter