Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tenacious D – “Hope”

Tenacious D brengt op 2 november eindelijk nog eens een nieuw album uit. Het zal een speciale plaat worden, want in combinatie met de muziek brengt de band ook een zesdelige serie uit die je exclusief op YouTube kan vinden. Wekelijks worden er afleveringen online gegooid en als we het goed interpreteren zal het ook wekelijks van een nummer vergezeld worden. Post-Apocalypto, het album, zal 21 nummers bevatten dus we gaan nog niet alles op voorhand krijgen, vermoeden we. Op het album horen we ook weer Dave Grohl achter de drums. We kregen al de titeltrack van het album en vandaag wordt de serie gestart met “Hope”.

De serie zelf is redelijk vreemd, en misschien zit daar net de charme. In de eerste aflevering moet Tenacious D alweer de huur van hun appartement betalen, maar al snel wordt er een nucleaire bom op de wereld gegooid en moeten ze proberen om te overleven. Daarover wordt ook gezongen in het twee minuten durende “Hope”. Het begint heel zacht, en ontpopt zich al snel in  een hoopvol refrein dat enorm groots klinkt. We geloven dan ook dat Tenacious D zal overleven, hoe ze dat zullen doen zien we volgende week.

Hieronder kan je de aflevering van deze week bekijken met de nieuwe song, en als intro hoor je meteen ook de theme van de serie dat twintig seconden volle power is.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

NF @ Vorst Nationaal: Explosie van verdriet

Wanneer je een jaartje geleden de Belgische straten was opgetrokken en aan wat willekeurige voorbijgangers had gevraagd wat ze konden vertellen over…
InstagramLiveRecensies

Tenacious D @ Vorst Nationaal: Rock & onderbroekenlol

In de huidige tijdsgeest is Tenacious D een memeband avant la lettre. Moest Hollywoodster Jack Blacks naam niet onder het project staan,…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 2): Sommigen hadden een pitstop nodig, anderen vlamden richting finish

Na een goede start stond de zon weer klaar om ons te ontvangen op de Nürburgring. Waar dag één van Rock Am…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.