Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jeff Tweedy – “Some Birds”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jeff Tweedy – “Some Birds”

Als Wilco bracht Jeff Tweedy al verschillende indie klassiekers uit, maar solo heeft hij nog nooit een volwaardig album uitgebracht. Vorig jaar was er wel een plaat waarin hij nummers van Wilco en zijn andere projecten in akoestische ballades goot, maar nieuwe muziek van Tweedy als solo-artiest was er nog niet. Tot nu, op 30 november verschijnt WARM, de eerste échte soloplaat van Jeff Tweedy. Mensen die hem aan het werk zagen in OLT Rivierenhof konden al een idee krijgen van hoe dat zou klinken, degene die er niet aanwezig waren krijgen vandaag een eerste voorsmaakje in de vorm van “Some Birds”.

Net zoals de herwerkingen op Together At Last klinkt “Some Birds” verfrissend, rustgevend en vooral heel warm. Het is allemaal akoestisch gebracht om zo de nadruk te leggen op de zweverige stem van Tweedy. Verder horen we er een subtiele country en americana invloed in wat het geheel zeker goed doet. Een gezellig sfeertje dus in deze single en we vermoeden dat dit op het hele album zal doorgetrokken worden. Americana is duidelijk terug hip, en we begrijpen ook waarom. De laidback vibes die heel rustgevend klinken en niet al te moeilijk zijn, blijken voor iedereen makkelijk verteerbaar. Een goeie evolutie.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Wilco - Cousin (★★★★): Ook buiten de vertrouwde paden worden mooie verhalen geschreven

Het is nooit een eenvoudige taak om na zoveel jaren iets nieuws op tafel te brengen, maar met de hulp van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco - "Cousin"

Tot op de dag van vandaag blijft Wilco een van de meest gerespecteerde indiebands die muzikaal vakmanschap hoog in het vaandel draagt….
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 7): Niets op aan te merken

Op de zevende dag schiepen de programmatoren van de Lokerse Feesten een uiterst interessante line-up. In Club StuBru kon je onder andere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.