Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather – “Portland”

Vandaag is officieel de herfst begonnen en dat vraagt om een bijhorende soundtrack. Deze krijgen we van A Blaze Of Feather met “Portland”. In 2017 zorgde deze onbekende band voor de nodige verwarringen. Uit het niets verschenen ze op de line-up van verscheidene grote festivals, waaronder bij ons op Pukkelpop. Nadien bleek dat deze onbekende band toch niet zo onbekend was als we dachten. Ze bestaat namelijk uit de zelfde bezetting als de band van Britse singer-songwriter Ben Howard. Juni vorig jaar kregen we voor de laatste keer muziek van hen te horen met hun debuutplaat A Blaze Of Feather.

Dat Mickey Smith niet de beste articulatie heeft, was vorig jaar al duidelijk geworden en ook tijdens “Portland” is het af en toe wat zoeken naar de woorden die hij juist zingt. Het nummer geeft de perfecte weergave van hoe het voelt om vanuit een knusse huiskamer naar een storm te kijken. In tegenstelling tot de up tempo songs op hun debuutplaat, krijgen we nu een laid back versie van de band te horen waarbij ze terug willen keren naar de essentie van muziek en ons met een gerustgesteld gevoel achterlaten.

Facebook

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather - "Tolcarne Sky"

In 2017 debuteerde multi-instrumentalist Mickey Smith, licht geheimzinnig, onder de naam A Blaze Of Feather. Met de begeleidingsband van muzikale compagnon Ben…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.