Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather – “Portland”

Vandaag is officieel de herfst begonnen en dat vraagt om een bijhorende soundtrack. Deze krijgen we van A Blaze Of Feather met “Portland”. In 2017 zorgde deze onbekende band voor de nodige verwarringen. Uit het niets verschenen ze op de line-up van verscheidene grote festivals, waaronder bij ons op Pukkelpop. Nadien bleek dat deze onbekende band toch niet zo onbekend was als we dachten. Ze bestaat namelijk uit de zelfde bezetting als de band van Britse singer-songwriter Ben Howard. Juni vorig jaar kregen we voor de laatste keer muziek van hen te horen met hun debuutplaat A Blaze Of Feather.

Dat Mickey Smith niet de beste articulatie heeft, was vorig jaar al duidelijk geworden en ook tijdens “Portland” is het af en toe wat zoeken naar de woorden die hij juist zingt. Het nummer geeft de perfecte weergave van hoe het voelt om vanuit een knusse huiskamer naar een storm te kijken. In tegenstelling tot de up tempo songs op hun debuutplaat, krijgen we nu een laid back versie van de band te horen waarbij ze terug willen keren naar de essentie van muziek en ons met een gerustgesteld gevoel achterlaten.

Facebook

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather - "Joy Still Finds Us"

A Blaze Of Feather, de band rond multi-instrumentalist Mickey Smith, verblijde ons afgelopen zomer met hun tweede album Labyrinth. Aan het begin van…
AlbumsRecensies

A Blaze of Feather - Labyrinth (★★★½): Waardige opvolger

Multi-instrumentalist Mickey Smith kennen we voornamelijk als man achter de gitaren bij Ben Howard, maar ook zijn eigen creatieve ei kan hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "Clock Hands"

Mickey Smith kennen we voornamelijk als gitarist bij Ben Howard, maar ook in zijn eigen project kan hij sinds enkele jaren zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.