Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather – “Portland”

Vandaag is officieel de herfst begonnen en dat vraagt om een bijhorende soundtrack. Deze krijgen we van A Blaze Of Feather met “Portland”. In 2017 zorgde deze onbekende band voor de nodige verwarringen. Uit het niets verschenen ze op de line-up van verscheidene grote festivals, waaronder bij ons op Pukkelpop. Nadien bleek dat deze onbekende band toch niet zo onbekend was als we dachten. Ze bestaat namelijk uit de zelfde bezetting als de band van Britse singer-songwriter Ben Howard. Juni vorig jaar kregen we voor de laatste keer muziek van hen te horen met hun debuutplaat A Blaze Of Feather.

Dat Mickey Smith niet de beste articulatie heeft, was vorig jaar al duidelijk geworden en ook tijdens “Portland” is het af en toe wat zoeken naar de woorden die hij juist zingt. Het nummer geeft de perfecte weergave van hoe het voelt om vanuit een knusse huiskamer naar een storm te kijken. In tegenstelling tot de up tempo songs op hun debuutplaat, krijgen we nu een laid back versie van de band te horen waarbij ze terug willen keren naar de essentie van muziek en ons met een gerustgesteld gevoel achterlaten.

Facebook

 

 

Related posts
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 3): Een laatste keer losgaan onder een stralende zon

Het publiek van Down The Rabbit Hole zag er op de derde festivaldag moe, maar mooi uit. Een stralend zonnetje garandeerde een…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Howard - Is It? (★★★★): Moeilijk kan ook makkelijk

Dat Ben Howard niet de makkelijkste mens op deze planeet is, is een understatement. Dat zijn muziek bijgevolg niet voor iedereen is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.