Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Airways – “Alien”

Fans van Nothing But Thieves hebben het vrolijke indierock viertal Airways uit Peterborough hoogstwaarschijnlijk al aan het werk kunnen zien. Tourervaring hebben ze de laatste jaren dus rijkelijk kunnen verzamelen, alleen brachten ze nog niet al te veel nummers uit. Hun vorige ep Starting to Spin is nu al bijna een jaar oud en dus werkten ze het voorbije jaar duchtig aan nieuwe nummers. “Alien” is het eerste nieuwe nummer dat we dit jaar van hen te horen krijgen en werd geproduceerd door Nothing But Thieves gitarist Dom Craick.

Er werd wat aan de sound gewerkt en dat valt meteen op op “Alien”. Het klinkt allemaal wat ruwer en iets minder gepolijst, maar nog altijd even catchy als de vorige nummers van de band. Wie bovendien aandachtig naar het nummer luistert, zal snel merken dat het nummer gaat over de strengere grenscontrole in Amerika, een probleem dat ze zelf ondervonden hebben en waardoor ze last minute hun tour in Noord-Amerika moesten cancelen. Wat “Alien” misschien wel het spannendste maakt, is de mix van Britpop, maar ook de hip hop invloeden waardoor het nummer wel weet op te vallen. Met een nieuwe ep op komst, belooft het in ieder geval weer een spannende tijd te worden voor Airways.

Facebook

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dehd - "Alien"

Dehd bracht dit jaar al twee topsingles uit die een voorbode zijn op het nieuwe album dat binnenkort zal uitkomen. “Mood Ring”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mustii - "Alien"

Er lijkt in België werkelijk een muzikale grens tussen Wallonië en Vlaanderen te lopen die maar zelden overschreden wordt door succesvolle artiesten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane - "Clockwork"

De metalcoreband Northlane komt na twee jaren op de proppen met nieuwe muziek. De Australiërs brachten in 2019 hun album Alien uit,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.