Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane – “Clockwork”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane – “Clockwork”

De metalcoreband Northlane komt na twee jaren op de proppen met nieuwe muziek. De Australiërs brachten in 2019 hun album Alien uit, waarna een instrumentale deluxeversie volgde in 2020. De single “Clockwork” is hun nieuwste wapenfeit en hiermee zetten ze zichzelf opnieuw in de markt.

Op het eerste gehoor blijkt “Clockwork” braver en aanstekelijker dan de muziek die ze voordien uitbrachten. De samenhang van het nummer is gestructureerder en geeft meteen het gevoel dat ze zich in de nabije toekomst op een groter publiek gaan richten. De experimentele aspecten worden ingeruild voor een mainstream insteek. Frontman Marcus nam de songtekst op zich, en wilde de angstgevoelens reflecteren die hij ervaarde toen hij na twaalf maanden opnieuw aan het schrijven ging. Het nummer zal ook gebruikt worden als theme song voor de nieuwste versie van de game Rainbow Six Siege.

Northlane kondigt voorlopig nog geen nieuw album aan, maar “Clockwork” lijkt wel het puntje van de ijsberg die nog niet in zicht is.

Northlane: FacebookTwitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dehd - "Alien"

Dehd bracht dit jaar al twee topsingles uit die een voorbode zijn op het nieuwe album dat binnenkort zal uitkomen. “Mood Ring”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.