Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mustii – “Alien”

Foto: Daniil Lavrovski

Er lijkt in België werkelijk een muzikale grens tussen Wallonië en Vlaanderen te lopen die maar zelden overschreden wordt door succesvolle artiesten. Zo wordt Mustii in Wallonië al een tijdje op handen gedragen, verkoopt hij duizenden tickets en staat hij bovenaan de affiches van de Waalse festivals. Zijn debuutalbum 21st Century Boys was al een goed omen voor alles wat komen zou, maar toch overtrof Mustii zichzelf de afgelopen jaren door o.a. succesvol als acteur voor de camera te treden. Zijn tweede album belooft dan ook met die gewonnen levenservaring een spectaculair project te worden.

Het nieuwe muzikale pad van Mustii brengt hem deze keer langs luide gitaren, die de emotionele geladenheid van zijn teksten perfect weet samen te vatten. “Alien” is een alternatieve popparel, waar hij de bombast niet schuwt en behoorlijk furieus durft uit te pakken in een overdonderend laatste refrein. Deze eerste single van zijn nieuwe project geeft bovendien een eerste inkijk in het verhaal dat hij daarop wilt vertellen. Voor het album kruipt Mustii in de huid van zijn nonkel, die aan schizofrenie leidde en tien jaar geleden zelfmoord pleegde. “Alien” kruipt met die context in het achterhoofd nog meer onder je huid en laat een diepe indruk op ons achter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1293 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane - "Clockwork"

De metalcoreband Northlane komt na twee jaren op de proppen met nieuwe muziek. De Australiërs brachten in 2019 hun album Alien uit,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ellie Fey - "Alien"

De jonge zangeres Aurélie Boffé uit Overijse maakt onder haar artiestennaam Ellie Fey muziek die haar stem helemaal centraal stelt. Haar debuutsingle…
AlbumsRecensies

Northlane – Alien (★★★★): Emotioneel slopend en bikkelhard

Al sinds 2009 drukt de Australische metalcoreband Northlane een stempel op de metalscene. Door een goede mix van extreem lage gitaartunings, melancholische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.