Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dehd – “Alien”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dehd bracht dit jaar al twee topsingles uit die een voorbode zijn op het nieuwe album dat binnenkort zal uitkomen. “Mood Ring” en “Light On” staan vooral geboekstaafd als heel originele en inventieve songs. Daarnaast bracht de band tussen 2016 en 2022 ook al vier studioalbums, vol muziek waar de creativiteit en het vernuft in dikke lagen op elkaar liggen. Nu wordt er opnieuw een single op het speelveld geplaatst, en opnieuw mogen we spreken van een verrassend doelwit dat geraakt wordt.

“Alien” vangt aan met een beheerste gitaarpartij en een bedaarde beat op de basdrum. Na tien seconden wordt de mooie zang toegevoegd, maar het is de speciale drumpartij die het meest opvalt. Zangeres Emily Kempf zingt dat ze zich speciaal voelt en zoekt naar een zielsverwant om haar gevoelens en gedachten mee te delen. Het refrein wordt drie keer aangeboden aan de luisteraar en zit echt fantastisch in elkaar. Twee compleet andere zinnen worden samen gezongen en dikwijls is dit een definitie voor mislukte kakofonie. Dehd laat het echter perfect passen als twee puzzelstukjes waar uren en uren naar gezocht werd. Op het einde van elke zin wordt er iets hoger gezongen, waardoor het nummer perfect meezingbaar wordt voor het publiek. We hebben het gevoel dat het hoofdpersonage van het lied uiteindelijk de soulmate gevonden heeft, daar zijn we eigenlijk gewoon heel blij om. Liefde is krachtig volgens Dehd, en dat gaan we niet tegenspreken.

Op 10 mei brengt Dehd zijn nieuwe langspeler Poetry uit. Dehd heeft op 4 juli een plaats op de affiche van Rock Werchter! Op 6 juli speelt de band ook nog in de Paradiso in Amsterdam en op 7 juli volgt nog een optreden op het Wilde Weide Festival.

Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dehd - "Light On"

Twee bands, Dream Eagle en Heavy Dreams, slaan sinds 2015 de handen in elkaar en noemen zichzelf nu Dehd. De band uit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dehd - "Mood Ring"

Dehd is de driekoppige band bestaande uit Emily Kempf, Jason Balla en Eric McGrady. Kempf en Balla waren in dienst bij respectievelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.