Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fucked Up – “House of Keys”

Fucked Up is door de jaren geëvolueerd van hardcore naar post-hardcore/punk om dan uiteindelijk door te groeien naar een experimentele post-punk band. Daar waar vroeger de gitaar/drums prominent aanwezig waren, merk je nu steeds meer de aanwezigheid van de synths.

Op “House of Keys” wordt een atypisch trage start van de synths gevolgd door dreigende drums. Niet veel later komen de gitaren met de schorre, rauwe stem opdraven. De gitaar-riff wisselt nog met een strofe, maar het varieert niet. Op zich niet erg, maar er is weinig verschil in tempo waardoor het snel als ‘hetzelfde’ klinkt. Ook omdat de drum dat tempo aanhoudt. De synths blijven steeds aanwezig op de achtergrond, maar beginnen naar verloop van tijd storend te klinken. Het haalt het tempo uit het nummer, waardoor het nergens ontploft. Naar het einde toe wordt er nog stevig op elk instrument gehamerd, maar het lijkt een ultieme poging om het nummer te redden.

Voor dit nummer geldt zeker: more is less. Jammer, want de andere nummers op de toekomstige plaat klinken anders. Dus beste fans, geen paniek. Een zwaluw maakt de zomer niet, maar laten we dat nu omdraaien!

Site

 

Related posts
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Egyptian Blue - "Salt"

Egyptian Blue is een postpunkband uit Brighton. In 2019 brachten ze hun debuut-ep Collateral Damage uit, dat positief onthaald werd, zelfs door…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.