Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “Tummy”

Tamino Amir oftewel gewoon Tamino behoort tot de grootste rijzende sterren van de Belgische muziekwereld. Drie AB’s lopen op het eind van dit jaar vol om de Antwerpse singer-songwriter met Egyptische roots aan het werk te zien. In 2017 veroverde hij heel Vlaanderen en ook Europa viel dit jaar als een blok voor de enorm getalenteerde zanger, die met zijn magische liedjes festivaltenten en clubs wist te betoveren. Na grote successen met o.a. “Habibi” komt op 19 oktober de langverwachte debuutplaat Amir uit. “Tummy” is de nieuwste single die Tamino van zijn album lost, nadat we twee weken geleden al “Persephone” kregen. Tamino speelde de song al heel lang live, dus veel mensen zullen het nummer wel herkennen.

Ook deze keer heeft zijn muziek ons helemaal in zijn greep. Tamino is al lang niet enkel meer een stem en een gitaar, hij weet door het toevoegen van o.a. drumlijnen een nieuwe dynamiek te creëeren die zijn nummers ten goede komt. De magie van de nummers gaat niet verloren en blijft dankzij zijn hypnotiserende zangpartijen nog steeds behouden. Het melancholische van Tamino zit in “Tummy”, maar toch klinkt de nieuwe single lichtjes anders zonder dat de sound van Tamino verloren gaat. Het is net iets sneller gespeeld en daardoor ook iets minder donker dan andere nummers van Tamino, maar toch voel je altijd wel de melodramatische sfeer terug komen. Alweer een zeer sterke nieuwe single van het muzikale genie dat alles in goud lijkt te veranderen.

7 september 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief