Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kikagaku Moyo – “Dripping Sun”

Kikagaku Moyo live aan het werk is als een orkaan die passeert. Je wil die kick telkens opnieuw ervaren en er hopelijk opnieuw zonder kleerscheuren vanaf geraken. En dat kan je ook, want op 27 november komt de groep naar de AB. Daarvoor brengt het vijftal eerst een nieuw album uit. Masana Temples is de titel en op 5 oktober ligt hij in de rekken. Daaruit kregen we al het snedige “Gatherings” en de band breit er nu een vervolg aan met het bijna acht minuten durende “Dripping Sun”. Volgens hen is deze nieuwe een song om overdag bij te trippen, wij geven hen alvast geen ongelijk.

Al van bij het begin hoor je de psychedelische invloeden naar boven komen in de muziek van Kikagaku Moyo. Een zweverige gitaar, een dreigende baslijn en zachte percussie leiden de song naar hogere sferen. Naarmate het nummer vordert, gaat ook het tempo de hoogte in. De Japanse vocals, ondersteund door een heel zachte percussie, zorgen plots voor een zachtere sfeer, om daarna een meer poppy invloed in de song te krijgen. Om af te sluiten haalt de band nog eens alles uit de kast en krijgen we stevige gitaren zoals op “Gatherings”. Een song vol verrassing dus. Acht minuten die je niet meer terugkrijgt, maar die je sowieso nog eens opnieuw wil beleven.

3391 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Kikagaku Moyo @ Minardschouwburg: Zinderende energie

Als je als band aankondigt dat je als merchandise kleurrijke blaadjes gaat verkopen, dan weet je dat je 200 procent thuishoort in…
AlbumsRecensies

Ryley Walker - Course In Fable (★★★★): Een indrukwekkende ontdekkingstocht

Fans van de uit Chicago afkomstige dertiger Ryley Walker kunnen rekenen op een stabiele output van hun favoriete artiest. Met de regelmaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kikagaku Moyo - "Gypsy Davey"

Wie Kikagaku Moyo kent, denkt meteen aan Oosterse, psychedelische en zachte soundscapes. Zo van die muziek waarvan je de teksten niet hoeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.