Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kikagaku Moyo – “Gypsy Davey”

Wie Kikagaku Moyo kent, denkt meteen aan Oosterse, psychedelische en zachte soundscapes. Zo van die muziek waarvan je de teksten niet hoeft te begrijpen om te genieten. Dit is al bijna altijd het geval geweest bij Kikagaku Moyo. Deze Japanners zitten zeker niet stil: in hun achtjarige bestaan hebben ze al vier albums en twee ep’s geschreven. Met nog meer nieuw werk op de horizon kregen we ook “Mushi No Uta” te horen. Deze single leunde volledig aan bij wat we eerder al vermeldden: hun typische rustgevende en psychedelische sound met duidelijke Oosterse invloeden en Japanse teksten.

Hun nieuwste “Gypsy Davey” staat daarmee in fel contrast. Het is dan ook een herwerking van een traditioneel Brits volkslied met dezelfde titel. Een leuke verandering voor de band, alhoewel het verhaaltje omtrent ‘Gypsy Davey’ zeer cliché is. Instrumentaal is dit nummer een pak meer upbeat dan we van Kikagaku Moyo gewoon zijn en de vocals krijgen we ditmaal geserveerd in het Engels.

Het is een leuke vernieuwing voor Kikagaku Moyo om eens iets opwekkend in het Engels te brengen, ook al zijn de vocals niet altijd even overtuigend. Het leuke deuntje en het strakke instrumentale gedeelte trekken ons toch over de streep en maken ons warm voor meer. Na deze release lieten ze ook weten dat ze terug volop aan een nieuw album zullen werken.

“Mushi No Uta” en “Gypsy Davey” maken deel uit van de Sub Pop Records 7-inch singleseries.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Şatellites - Şatellites (★★★½): Psychedelische folklore in Istanbul

De muzikale scene in Tel-Aviv is eentje die bij ons niet zo vaak passeert, maar met hun gelijknamige debuutalbum heeft Şatellites zichzelf…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Monophonics - "Warpaint"

Er bestaan weinig groepen die het geluid van de jaren zeventig zo goed nabootsen als Monophonics. Het Amerikaans collectief brengt ondertussen alweer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Şatellites - "Disko Arabesque"

Het aantal woorden waarmee we de muziek van Şatellites kunnen beschrijven, is quasi oneindig. We laten de eer echter liever aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.