Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “Persephone”

©CPU – Ymke Dirikx

Vandaag is een hoogdag voor de fans van Tamino, want hij heeft wel heel goed nieuws. Op vrijdag 19 oktober verschijnt immers zijn langverwachte debuutplaat Amir. Na zijn bekroning tot één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2017, kwam de carrière van de Antwerpenaar met Egyptische roots in een stroomversnelling. “Habibi” kreeg wereldwijd bijval, hij speelde al op zowat elk groot Belgisch festival en tekende bij het prestigieuze Communion Records label. Na alweer een indrukwekkende zomer, maakt Tamino zich nu op voor het echte grote werk met onder andere een Europese tour en de release van zijn debuutplaat Amir. Om deze glorieuze dag voor de Tamino fans nog beter te maken, krijgen we ook nog eens een gloednieuwe single met “Persephone”.

Afgelopen zaterdag opende Tamino zijn set in de Marquee op Pukkelpop al met “Persephone” en dus zal het je wellicht al bekend in de oren klinken als je er van de partij was. “Persephone” kenmerkt vooral weer Tamino’s gouden stem in begeleiding van zijn gitaar en zelfs wat strijkers die voor een prachtige sfeer weten te zorgen. Naar het einde toe, krijgen we wat meer Oosterse klanken te horen en de heerlijke hoge noten die alleen Tamino op die manier kan zingen. “Persephone” mag er met andere woorden zeker en vast zijn en kan overtuigen dankzij zijn slimme opbouw die alles bevat wat Tamino zo groot heeft gemaakt.

Tamino speelt dit najaar maar liefst drie shows in de Ancienne Belgique in Brussel waarvan de shows op 29 november en 30 november al uitverkocht zijn. Enkel voor de show op 1 december zijn er nog tickets te koop.

Facebook

Amir

 1. Habibi
 2. Sun May Shine
 3. Tummy
 4. Chambers
 5. So It Goes
 6. Indigo Night
 7. Cigar
 8. Each Time
 9. Verses
 10. w.o.t.h.
 11. Intervals
 12. Persephone
24 augustus 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief