Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Menace Beach – “Satellite”

De Britse groep Menace Beach uit Leeds bracht in het verleden al twee platen uit, maar nu zit album nummer drie Black Machine Sound eraan te komen. Vorig jaar verscheen nog hun vorige plaat Lemon Memory en die deed het voor krautrock-normen redelijk goed. De release van de nieuwe plaat werd wegens omstandigheden een weekje opgeschoven naar 7 september, maar daar krijgen we wel een derde voorsmaakje voor in de plaats in de vorm van “Satellite”.

“Satellite” klinkt als een uit de hand gelopen jamsessie die al snel uitgroeide tot een geslaagd experiment. De synths klinken lekker abstract en worden prima aangevuld door de dromerige zanglijnen van Liza Violet. Halfweg krijgen we ook nog een gitaar soundwall die van het geheel een echte beleving maken. Het nummer wordt echter gedragen door het tempo van de drum-machine. Ondanks de wat aparte sound, is “Satellite” ook een heel melodieus nummer dat weet waar het naartoe wil. Met andere woorden een fijne derde kennismaking met Black Machine Sound!

Facebook

22 augustus 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief