Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kikagaku Moyo – “Gatherings”

De betere muziek hoeft niet per se altijd uit het Westen te komen. Zo bewijst de Japanese psych-rock band Kikagaku Moyo, of 幾何学模様 voor de liefhebbers van de Japanese symbooltjes. De band bracht in de periode tussen 2013 en 2016 drie platen uit, maar hield het daarna wat stil. De groepsleden verspreidden zich over de wereld en zo kropen er heel wat invloeden in de muziek die de band tegenwoordig maakt. Hoe dat zal klinken, kan je horen op Masana Temples. Dat album verschijnt op 5 oktober en werd opgenomen in Lissabon samen met Jazzmuzikant Bruno Pernadas. Nu krijgen we daar een eerste voorsmaakje uit in de vorm van “Gatherings”.

“Gatherings” is psychrock volgens het boekje. Het bevat fuzzy invloeden van stoner, maar gaat evenwel ook heel spacy te werk. Denk aan een mix tussen Black Mountain en Stereolab en je weet dat Kikagaku Moyo met “Gatherings” een geniaal nummer heeft geschreven. Het klokt af net onder de zeven minuten en in die tijd heb je heel wat beleefd. De band experimenteert met verschillende soorten psychedelica en laat het allemaal in één mooi geheel klinken. Sterk nummer, dat zelfs een klein beetje de Japanese sfeer kan weergeven, maar nooit weet te overdrijven.

3391 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Kikagaku Moyo @ Minardschouwburg: Zinderende energie

Als je als band aankondigt dat je als merchandise kleurrijke blaadjes gaat verkopen, dan weet je dat je 200 procent thuishoort in…
AlbumsRecensies

Ryley Walker - Course In Fable (★★★★): Een indrukwekkende ontdekkingstocht

Fans van de uit Chicago afkomstige dertiger Ryley Walker kunnen rekenen op een stabiele output van hun favoriete artiest. Met de regelmaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kikagaku Moyo - "Gypsy Davey"

Wie Kikagaku Moyo kent, denkt meteen aan Oosterse, psychedelische en zachte soundscapes. Zo van die muziek waarvan je de teksten niet hoeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.