Nieuwe singles

Tien muzikale hotspots op de Gentse Feesten

Nieuwe singles

Tien muzikale hotspots op de Gentse Feesten

Het is weer bijna zo ver! Van 13 tot en met 22 juli staat Gent in het teken van de 175e editie van de Gentse Feesten! Dat wilt zeggen tien dagen en nachten dansen en feesten tot in de vroege uurtjes, maar ook genieten van ontzettend veel leuke optredens. Er is zo veel te doen dat ook wij soms door het bos niet meer de bomen zien. Daarom hebben we een handige gids met de interessantste muzikale locaties op de Gentse Feesten ineen gestoken!

Trefpunt Festival

De organisatie voorziet niet enkel doorheen het jaar bijzonder leuke optredens, ook op de Gentse Feesten staan ze paraat om interessante bands te programmeren. Op de zeven podia van Trefpunt Festival kan je genieten van literatuur, dans, circus en debat, maar muziek blijft toch centraal staan. Op het Walter De Buckplein huizen er bijvoorbeeld tal van Belpop iconen waaronder Stef Kamil Carlens (Zita Swoon, ex-dEUS), Tjens Matic (Arno die het beste brengt van zijn bands Tjens Couter en T.C. Matic), de grote terugkeer van Allez Allez en Marcel Vanthilt. Daarnaast zijn  daar ook puike artiesten te zien als L.A. Salami, Brihang, Yevgueni, The Tubs, Elefant Tiny Legs Tim, Danny Blue & The Old Socks en vele anderen. In de Spiegeltent in het Baudelopark vind je dan weer verrassende artiesten terug zoals Bed Rugs, Teen Creeps, Hiele, FOPAW, The Glücks, Compro Oro, Mauger, Falling Man en uiteraard de Jonge Wolven wedstrijd waar Trefpunt op zoek gaat naar opkomend talent.

Alle informatie en de volledige agenda vind je hier.

Charlatan

Ja, ook tijdens de Gentse Feesten is er altijd iets te beleven in de Charlatan. Dankzij de eclectische affiche is er voor ieder wat wils. Naast de talrijke feestjes (Rebel Rebel, All Eyes On Hip Hop…) is de lijst optredens ontzettend eigenzinnig met artiesten als Slow Pilot, The Revelaires, Romana Nervoso en meer. Daarnaast durven ze in de Charlatan weer een aantal verrassingsoptredens te programmeren. Zowel bij de avond van SONS + The Spectors als de Kontzert avond met Burroughs & Crane, Dijf Sanders & Mauro Pawlowski + Tristan zijn er nog artiesten die geheim blijven. Wie nieuwsgierig is zakt dus beter af naar de Charlatan (we verzekeren jullie dat de verrassingen dik de moeite zijn)!

De line-up kan je bezichtigen op hun website.

Kolonie

Een naam die je misschien nog niet bekend is, is die van Kolonie. Toch zal hier waarschijnlijk snel verandering in komen! Kolonie belooft een cultureel oord op SInt-Jacobs te worden: ‘een plaats waar muziek centraal staat, textielontwerpers hun kledij kunnen verkopen, een grafisch kunstenaar zijn werk tentoon kan stellen, een vinyl-nerd zijn passie kan delen door tijdelijk een shop op te stellen en nog zoveel meer.’. Op de Gentse Feesten zullen ze zich laten horen met een reeks acts die ons doen herinneren waar we in België zo goed in zijn: tegendraadsheid en originaliteit. Zo zullen de fans van de harde gitaren heel blij zijn met Hypochristmutreefuzz, It It Anita, The Guru Guru en dirk. en komen de liefhebbers van het meer jazzy werk tot hun trekken bij MDC III, Beraadgeslagen en Bombataz. Voor wie zich wil laten overspoelen met spannende, meer elektronische muziek is er onder andere Onmens, The Germans en Hong Kong Dong. Een drievoud aan opkomend talent krijg je dan weer op dag 1 met Vito, Josephine & Pavlove.

Een overzicht vind je hier.

Kinky Star

Wie Gentse Feesten zegt, zegt eigenlijk ook Kinky Star. De broedplaats van tal van opkomende bands geeft er elke avond een dikke lap op, met elke avond een affiche met een hoek af. Het lijstje van artiesten is niet alleen ontzettend lang, maar ook indrukwekkend. Met Fornet, High Hi, Rumours, RHEA, MANTIS, Diane Grace, Compro Oro, HEISA, Predatoria en vele anderen zal je je geen avond vervelen. In de Kinky Star is er een non-stop stroom aan spannende optredens en goede muziek. Blijf nadien vooral hangen, want elke avond staat er steevast een leuke afterparty gepland tot in de vroege uurtjes…

Bekijk de volledige planning hier.

Café de Loge

Ook tijdens de Gentse Feesten staat Café de Loge garant voor sterk talent van eigen bodem. Elke avond kan je er luisteren naar eigenzinnige muzikanten zoals Steven H, Stefan Dixon, Jakobistan + Lora, Sarah Leuridan, Silke Catteeuw – De Smul, watchoutforthegiants, Fernant Zeste & Louise, Bas & Merle, Jim Cain en Tegen beter weten in. Stuk voor stuk songwriters die vast en zeker veel te vertellen hebben met hun muziek. 23 juli, een dag na de feesten wordt er afgesloten met een heuse hootenanny waar verschillende artiesten het podium zullen delen. Café de Loge is dus de intieme place-to-be voor wie wil ontsnappen van de drukte op de feesten.

Wie wanneer speelt vind je op de facebookpagina.

Boomtown

Al zeventien edities lang is Boomtown een vaste waarde op de Gentse Feesten die garant staat voor een mix van grote namen en alternatieve acts. Vijf dagen lang zal er op de Kouter, in de Handelsbeurs en in de opera een brede waaier aan artiesten te zien zijn. De Kouter zal omgebouwd worden tot een heus festivalplein met gratis inkom. Kevin Morby, Absynthe Minded, STUFF., Nordmann, Girls in Hawaii, Het Zesde Metaal en vele anderen zullen daar optreden. Wie een schappelijk bedrag neerlegt zal in de Handelsbeurs en opera kunnen genieten van de muziek van onder andere Suzanne Vega, Spinvis, ’t Hof Van Commerce, Témé Tan, STIKSTOF, The Black Heart Rebellion, Flying Horseman en meer. Een grote meerwaarde is dat Boomtown de strijd aan gaat met de grote afvalbergen op massa evenementen. Zo gaan ze resoluut voor herbruikbare bekers, duurzame constructies en zijn ze altijd op zoek naar nieuwe ecologische initiatieven.

Alle info vind je op hun website.

Missy Sippy

Liefhebbers van blues en roots zullen zich ook tijdens de Gentse Feesten thuis voelen in de Missy Sippy.  Zoals gewoonlijk is er plaats voor gevestigde grootheden, maar evenzeer voor opkomend talent uit Gent. Er zijn dagelijks betalende optredens met onder andere Roland, Tiny Legs Tim & Steven De Bruyn, Mauro, Jan De Smet, Guy Verlinde en Patrick Riguelle & Jean Blaute. Daarnaast kan je ook genieten van gratis optredens door tal van straffe muzikanten zoals Little Jimmy, Tiny Legs Tim, Big Time Bossmen, A Murder in Mississippi, Fetoush, Boogie Phil, Lawen Stark Band, Mother T & The Chicks, Vincent Slegers en Bluebird. De sfeervolle avonden worden telkens afgesloten met een live sessie om 1u ’s nachts waar een centrale muzikant zijn compagnons uitnodigt. Dat beloven alvast interessante kruisbestuivingen te worden!

Alle informatie vind je hier.

Café Fatima

Ook Café Fatima is helemaal klaar voor de Gentse Feesten met een leuke reeks artiesten! Dat doen ze met de beste gitaarbands die België rijk is. Zet je schrap voor bands als The Future Dead, The Tubs, Budget Trash, Tubelight, Mostly Whites en meer! Iedere dag is er een concert te beleven en ze starten telkens om 20u30, de frisse pinten zijn dan weer doorlopend beschikbaar. In de intieme sfeer van het café, kan het dan ook niet anders dan een unieke ervaring zijn voor de Gentse Feesten.

De volledige line-up vind je hier.

Yart

Het project Yart heeft als doel om jonge artiesten hun werk te laten presenteren in de publieke ruimte. Tijdens de Gentse Feesten zullen ze dat in het Duivelsteen doen in de vorm van Yart Platform. Daar zal je talks, voorstellingen en ook concerten kunnen ontdekken. Het muzikale programma is wat ons betreft bijzonder interessant. Met namen als Innerwoud, SeizoensKlanken, UMM, MONOMONO, ONS, Love Like Birds, Uncle Wellington, Raman. en vele anderen heb je reden genoeg om naar het Duivelsteen af te zakken. Yart belooft een boeiende kruisbestuiving te worden van verschillende kunsten.

Ontdek alles hierover via deze link.

Huna Hut

Het ziet er naar uit dat het eerste weekend van de Gentse Feesten er flink wat gedanst gaat worden op Plek voor Huna Hut. Van 13 t.e.m. 15 juli nodigen ze verschillende muzikanten en dj’s uit om de beste sounds uit de hele wereld voor te stellen. Verwacht je dus aan exotische, grensverleggende en vooral dansbare muziek! Live optredens zijn er van Ko Shin Moon, een duo die Oosterse muziek uit hun synths en drumcomputers laat stromen en Caïro Liberation Front die van menig concert een vurig feestje maken met hun elektronische versie van Noord-Afrikaanse muziek. Daarnaast zullen tal van geweldige dj’s waaronder DJ Dziri, een dj-set van Dijf Sanders en One Man Party het feest compleet maken.

Alle informatie lees je hier.

Related posts
LiveRecensies

Marble Sounds @ Boomtown (Handelsbeurs): Te goed als inleiding van de avond

Liefhebbers van de betere singer-songwritermuziek konden vanavond hun hart ophalen aan de Kouter in Gent. Niet buiten – al was het daar misschien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

De Staat, Sophie Straat, Mayorga en meer finaliseren Boomtown 2023!

Dit jaar vindt het grootste volksfeest van Gent, en misschien wel van heel België, plaats van 14 tot en met 23 juli….
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.