Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice In Chains – “So Far Under”

Vijf jaar, zo lang is het geleden dat Alice In Chains nog eens een album uitbracht. Toen deden ze dat met The Devil Put Dinosaurs Here. Dit jaar komt daar verandering in, want er komt een nieuwe plaat aan. RAINIER FOG heet dat album en daaruit kregen we enkele weken terug al een eerste voorsmaakje in de vorm van “The One You Know”. Vandaag wordt dat opgevolgd door een eerste officiële single: “So Far Under”. Voor het eerst ub twintig jaar namen ze het album op in Seattle, de stad waar grunge ontstond. Dit heeft duidelijk een goede invloed gehad op de groep, want “So Far Under” klinkt ruig en grungy zoals je dat verwacht van Alice In Chains.

Dankzij angstaanjagende gitaren en een riff die steeds terugkeert, hoor je al snel het typisch Alice In Chains geluid. De gitaren die soms heel hard tekeer gaan om daarna een hypnotiserende, slome klank in het refrein te steken. Energiek wordt de song nooit, maar het bevat wel altijd een nodige potigheid. Op het eind krijgen we zelfs een gitaarsolo geserveerd en dat heeft in dit nummer zeker zijn meerwaarde. “So Far Under” zal wel geen potten breken, maar in de discografie van Alice In Chains vult dit nummer de rest zeer goed aan. Het volledige album krijg je te horen op 24 augustus en volgende week staat de band op Rock Werchter.

3671 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt - "Rinsed" (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel…
LiveRecensies

Brad Mehldau Trio @ De Roma: Virtuositeit van begin tot eind

Brad Mehldau wordt als een van de meest toonaangevende jazzpianisten van de afgelopen twintig jaar beschouwd, althans door de New York Times….
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.