Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt – “Rinsed” (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel dat ze in een soort vortex beland zijn: Dean Blunt is slechts een van zijn vele aliassen; Blue Iverson, Babyfather, Graffiti Island, Hype Williams, Bo Khat etc. zijn allemaal deel van zijn muzikale universum. Hoe meer je over hem leert, hoe minder je over hem weet. Zijn discografie lijkt oneindig omdat hij met zoveel dingen verbonden is. Zonder het door te hebben, ben je waarschijnlijk al vertrouwd met zijn werk. Hij heeft bijvoorbeeld veel bijgedragen aan A$AP Rocky’s album Testing, en specifiek het nummer “Purity”, met de prachtige sample van Lauryn Hill’s “I Gotta Find Peace Of Mind” uit haar MTV Unplugged concert.

Zijn nieuwste nummer, “Rinsed”, gebruikt ook een MTV Unplugged sample; Alice In Chains’ ‘‘Down In A Hole”. “Rinsed” is een nonchalant, maar toch kwetsbaar duet tussen Dean en TYSON, een up-and-coming Londense soulqueen. Ondanks het feit dat het zo simpel in elkaar zit, is “Rinsed” een heel melancholisch lied. De sample die Dean Blunt gebruikt, is een herhaling van de volledig akoestische intro van “Down In A Hole”. De eenvoudige, tedere gitaren en bas creëren een heel veilige sfeer die de twee artiesten verder versterken met hun dromerig gezang. Dean Blunt krijgt het voor elkaar om zijn luisteraars in één minuut en 46 seconden een geborgen gevoel te geven waar foetussen van dromen.

Het lied is deel van zijn ep Give Me A Moment, die nog niet officieel uitgebracht is, maar wel al gelekt is.

Beluister de singles van de week op onze Spotify

 

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angelo De Augustine - "The Ballad of Betty and Barney Hill"

In 2021 bracht de Amerikaanse Angelo De Augustine nog het veelgeprezen A Beginner’s Mind uit met Sufjan Stevens. Nu werkt hij aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Ski Aggu - “Friesenjung” (feat. Otto Waalkes)

Joost Klein mag op het gebied van ‘Hollanders met een hoek af’ de laatste twee jaar dan wel concurrentie hebben gekregen van…
AlbumsRecensies

KAYTRAMINÉ - KAYTRAMINÉ (★★★½): Aangename zomercocktail

Topartiesten die de handen in elkaar slaan om samen een nieuw project op te starten, het is een concept dat we de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.