Nieuwe singles

Nieuwtjes van de week (18 juni – 24 juni)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: het afscheid van rapper XXXTentacion, Nick Cave krijgt een standbeeld, Paul McCartney rijdt en zingt met James Cordon en Travis Baker ligt opnieuw in het ziekenhuis.

Publieke memorial en laatste groet voor XXXTentacion

Een groot verlies in de hiphopwereld deze week. Op maandagmiddag bezocht de rapper XXXTentacion een motorshop in Florida en werd hij door twee mannen tegengehouden. De twee schoten op de Amerikaanse rapper en namen voor hun vlucht een Louis Vuitton zak mee met een grote som geld in. Na een chaotisch eerbetoon door fans in Los Angeles, organiseert de familie nu een eigen memorial waarbij fans het lichaam van de jonge rapper kunnen komen groeten. Die laatste groet gebeurt wel strikt zonder smartphones of camera’s uit respect voor de familie van de overleden rapper. XXXTentacion was de afgelopen weken in muziekland nog een hot topic. Hij was een van de artiesten die niet langer door Spotify werd gepromoot wegens slagen en verwondingen tegen zijn ex-vriendin.

https://www.instagram.com/p/BkXuEzhAOiY/?taken-by=xxxtentacion

Chauffeur die vluchtmisdrijf pleegde op Pinkpop niet langer aangehouden

Het Nederlandse festival Pinkpop werd maandagochtend wakker met triest nieuws. Vlakbij camping B van het festival werden zondagnacht vier voetgangers aangereden door een witte bestelbus. Een iemand overleed ter plaatse, de drie andere festivalgangers zijn zwaargewond. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Het duurde een tijdje voor de politie de dader kon achterhalen. Die is ondertussen aangehouden en opnieuw vrijgelaten. ‘Hij blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat de dood of zwaar lichamelijk letsel tot gevolg heeft,’ vertelde het Openbaar Ministerie in Limburg.

Paul McCartney rijdt voorbij locaties uit zijn kindertijd tijdens Carpool Karaoke

Na popsterren als Katy Perry en Sam Smith was het nu de beurt aan Beatle Paul McCartney. Hij mocht plaatsnemen naast tv-presentator James Cordon in zijn Carpool Karaoke. De video werd meteen een hit op sociale media met meer dan 11 miljoen views. In de video bezoeken de twee plaatsen uit de jeugd van McCartney in Liverpool, waaronder zijn ouderlijke huis. De emotionele aflevering duurt 23 minuten en sluit af met een verrassingsoptreden van de Beatle in een pub. Paul McCartney’s nieuwe album “Egypt station” komt uit op 7 september.

Een op zes vrouwelijke festivalgangers slachtoffer van seksuele intimidatie

Plan International voerde net voor de festivalzomer weer van start ging een onderzoek uit bij 604 jongeren tussen 16 en 24 jaar, over hun ervaringen de voorbije drie jaar op 25 Belgische festivals met meer dan 20.000 bezoekers. Uit dat onderzoek blijkt dat 1 op de 6 meisjes aangeven slachtoffer te zijn geweest van seksuele intimidatie. Plan International trekt nu de festivals rond met een campagne #safefestival om jongeren te leren reageren en tussenkomen. De organisatie vraagt ook om een noodnummer te installeren op grote festivals omdat nog steeds 40% van getuigen en slachtoffers niet tussenkomt of gewoon wegloopt.

Glints vervangt Susanne Sundfør op Rock Werchter

Na stemproblemen bij Pearl Jam was er vrees voor een leeg headlinerslot op zaterdagavond. De band cancelde hun show in Londen maar heeft ondertussen hun tour hervat. Wie wel definitief heeft afgezegd is Susanne Sundfør, zij wordt vervangen door de Antwerpse rapper Glints. Nog een nieuwkomer op Rock Werchter: de shuttlebus. Omdat de NMBS zich nog steeds niet wilt forceren tijdens festivalweekends, kan je een busticket kopen voor een shuttle tussen Leuven station en Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. De bus vertrekt om 2u30 en je ticket kost 16 euro.

Drummer Pantera overleden

Drummer en oprichter van de metalband Pantera, Vinnie Paul, is deze week overleden. Over de oorzaak is nog niets bekend, de band maakte het nieuws zelf bekend via Facebook. Pantera kende veel succes in de jaren 90. De band stopte in 2003 maar Vinnie Paul ging samen met stichtend lid en broer Darrell Abbott verder in een nieuwe band Damageplan. De band kende een kort bestaan vanwege een schietincident tijdens een optreden in 2004.

Album van Justin vernon (Bon Iver) én Dessner-broers (The National)

Goed nieuws voor fans van het platform PEOPLE dat leven in werd geblazen door Bon Iver’s Justin Vernon en de Dessner-broers van The National. Onder de noemer Big Red Machine publiceerden ze er al vier songs, maar er zit nog meer nieuw werk van deze gebundelde krachten aan te komen. In een interview met The Creative Independent vertelde Justin Vernon dat ze een album met 10 songs klaar hebben staan om gedurende de hele zomer beetje bij beetje los te laten op de wereld en er zijn zelfs plannen om het als vinyl uit te brengen nadien.

Nick Cave vereeuwigd in brons, halfnaakt op een steigerend paard

Nick Cave staat binnen twee weken op Rock Werchter, maar wil je hem liever in wat minder dan een kostuum zien, dan kan je binnenkort terecht in thuisstad Warracknabeal. De Australische zanger wordt er in een standbeeld vereeuwigd. En niet zomaar één. Een bronzen beeld van Nick Cave op een steigerend paard, met enkel een lendendoekje aan. In augustus start de kunstenaar een crowdfunding. Met 200.000 dollar, moet het levensgrote standbeeld er komen. Cave noemt het zelf ‘a rather beautiful piece of homoerotic art.’

Travis Baker (blink-182) opnieuw in het ziekenhuis

Fans van blink-182 houden dezer dagen hun hart vast. De drummer van de band is voor de tweede keer opgenomen in het ziekenhuis voor bloedproppen waardoor hij nu last heeft van huidinfecties en stafylokokken. ‘Travis Baker mag geen enkele activiteit ondernemen van de artsen om verdere schade te voorkomen. Tot begin juli zal hij niet spelen en daarna gaan we kijken hoe hij ervoor staat,’ meldde de band op Facebook. Blink-182 annuleerde al hun optredens in Las Vegas.

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
InstagramLiveRecensies

Nick Cave & The Bad Seeds @ TW Classic XL: Als een god die de regen trotseert

Nick Cave & The Bad Seeds is een naam die meteen hoge verwachtingen oproept. De Australische band werd al opgericht in 1983…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.