Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yungblud – “California”

Met “I Love You, Will You Marry Me” introduceerde Yungblud zichzelf aan de indiewereld en hoewel de nummers die op zijn hit volgden minder succesvol waren, wist Yungblud zijn fans meer dan tevreden te houden. Vandaag bracht hij “California” uit, opnieuw een leuk, energetisch nummer dat geleid wordt door een aanstekelijke synthesizer.

In “California” biedt Dominic Harrison weerstand tegen de persoon die hem in een instelling wil plaatsen en tegen diegenen die hem als gek zien en hem Relatine geven om rustiger te zijn. Deze single ligt in de lijn van “Psychotic Kids”, het zal de sound zijn die we op zijn album 21st Century Liability, dat op 6 juli verschijnt, te horen zullen krijgen en de stempel die Yungblud overtuigend op zijn muziek wil drukken? Het nummer is tegelijk rustig en agressief dankzij de synthesizers en Harrisons rauwe stem. En het verlangen naar vrijheid dat in de lyrics verscholen ligt, komt perfect overeen met de overtuiging waarmee Harrison het refrein zingt.

“California” is zeker een geslaagd nummer en doet ons alleen maar naar meer verlangen. Yungblud blijft tonen dat hij enorm veel in zijn mars heeft en dat zijn nummers niet gemaakt zijn op basis van één simpele formule.

Facebook

15 juni 2018

About Author

Lotte Coolen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief