Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline – “Shed a Tear”

De Ierse band Kodaline is al lang geen groentje meer in de muziekwereld en wist de laatste jaren redelijk succesvolle muziek te maken. De groep is gekend voor hun nummers “High Hopes”, “One Day” en “Love Like This”, maar vooral “All I Want” doet bij velen een belletje rinkelen. Het nummer werd door onze eigen Emma Bale gecoverd en werd, mede dankzij haar succesvolle top drie notering, een echte hit. Kodaline was de laatste tijd druk in de weer met het maken van de nieuwe plaat, waardoor de Europese tour inclusief een show in de AB met een jaar uitgesteld werd. Nu is de plaat af en krijgen we nieuw werk van het viertal te horen.

Kodaline maakt ‘Knuffelrock’ at its best en ook de nieuwe single “Shed a Tear” is het soort nummer dat we van hen verwacht hadden. Aan drama geen te kort in het nieuwe nummer, want naast de dramatische opbouw en de de stem van frontman Steve Garrigan krijgen we een koor te horen. Kodaline slaat anno 2018 een nieuwe, commerciëlere weg in en klinkt hierdoor misschien net iets te veel naar collega-bands Bastille of The Script. “Shed a Tear” is wel al wat meer hoopgevend dan de eerste single “Follow Your Fire“, maar fans van het eerste album zullen teleurgesteld zijn.

Het nieuwe album Politics Of Living is vanaf 10 augustus te verkrijgen. Verder kan je Kodaline komende zomer op 17 augustus op Pukkelpop aan het werk te zien en in het najaar staat op 3 oktober een show in de AB gepland.

1665 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline - "Sometimes"

Het is niet al U2 dat de klok slaat in Dublin. Voor een dosis meligheid moeten we bij Kodaline zijn. Deze vier…
LiveRecensies

Lokerse Feesten: Dag 10 met o.a. Oscar & The Wolf en Arsenal

Tien dagen lang was Lokeren de Belgische hoofdstad van de muziek en konden we er terecht voor heel wat knappe optredens van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.