Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline – “Follow Your Fire”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline – “Follow Your Fire”

Eind 2014 zorgde een toen nog onbekende singer/songwriter genaamd Emma Bale voor de Belgische doorbraak van de Ierse band Kodaline. Dit was te danken aan haar cover van het nummer “All I Want”. Hiermee zette ze zowel zichzelf maar ook Kodaline op de Belgische kaart. Op die vier jaar is er enorm veel veranderd voor beide. Emma Bale staat dit jaar op Rock Werchter en Kodaline is volop bezig aan hun derde plaat. Gisteren liet de band opnieuw van zich horen op muzikaal vlak. Ze brachten hun single “Follow Your Fire” uit.

De afgelopen jaren onderging Kodaline een stijlverandering. De brave folk jongens uit Ierland werden op hun tweede plaat plots stoere synthrockers. We zijn het er nog niet helemaal over eens of het een geslaagde wijziging is. Ook met hun nieuwste single hebben de mannen opnieuw de koppen bij elkaar gestoken. “Follow Your Fire” begint als een pianoballade maar schijn bedriegt. Naar mate het nummer vordert, krijgen we het gevoel alsof ze een nieuwe “Something Just Like This” van Coldplay en The Chainsmokers willen creëren. Waarschijnlijk willen ze op deze manier een groter publiek aanspreken, maar we vrezen ervoor dat de fans van de brave folkrockers al lang zijn afgehaakt.

Facebook / Website / Instagram

 

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chainsmokers - "Summertime Friends"

Kettingrokers sterven over het algemeen sneller dan niet-rokers. De muzikale boerenjaren van The Chainsmokers zijn dan ook wel ongeveer op een hand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single ILLENIUM & American Teeth - "Insanity"

Velen kennen ILLENIUM van zijn stevige future bass en trapmuziek, zoals op zijn samenwerking “Takeaway” met The Chainsmokers of zijn remix van…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.