Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kodaline – “Sometimes”

© CPU – Kris Kellens

Het is niet al U2 dat de klok slaat in Dublin. Voor een dosis meligheid moeten we bij Kodaline zijn. Deze vier lokale schoolvrienden namen in 2005 deel aan een talentenjacht en wonnen hem nét niet. Het Ierse publiek was echter wel overtuigd van deze zeventienjarigen en ze stonden zelfs een tijdje bovenaan de hitlijsten met hun groep 21 Demands. Totaal overdonderd door het succes en niet goed wetend hoe ermee om te gaan, kondigden ze meteen een tijdelijke pauze aan. Pas in 2012 kwamen ze terug boven water, deze keer onder de naam Kodaline. Met The Kodaline EP schoten ze als een raket terug de hitlijsten in, want single “All I Want” werd verkozen tot Record of the Week bij BBC en zo overal opgepikt. Het daarop volgende debuutalbum In A Perfect World kreeg gemengde reviews. Tweede plaat Coming Up for Air dreef verder op diezelfde kleffe wolk, met enkele flauwe pogingen om meezingers te lanceren. In 2018 ging Politics of Living verder op hetzelfde elan, wat we kort kunnen omschrijven als een nice try om de Ierse Coldplay te worden.

Met “Sometimes” brengt Kodaline hun tweede single op korte tijd uit. “Wherever You Are” vonden we al wat cheesy en ook bij deze nieuwe worden we vanaf het begin met het ene na het andere cliché om de oren geslagen. De zondagskinderen met hun zwavelstokjes in hun videoclipje geven eveneens een licht ongemakkelijk gevoel. Pas na een minuut begrijpen we de essentie en het refrein van dit lied: ‘Maybe we all get lost sometimes’. Inderdaad, de Dublinse meligaards lopen een beetje verloren in hun eigen pseudo-sentimentele wereldje. Uiteraard wordt dit gespekt met het nodige ‘oh oh oh oh’, alsof mensen moeten gaan meezingen. Het tweede deel van het nummer is een exacte kopie van het eerste deel. Plakkerige zinnetjes uit een poëziealbum voor tieners begeleid door een kampvuurgitaar om uit te monden in nog meer ge-‘oh’. Van deze muziek worden we helemaal niet vrolijk.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
LiveRecensies

Lokerse Feesten: Dag 10 met o.a. Oscar & The Wolf en Arsenal

Tien dagen lang was Lokeren de Belgische hoofdstad van de muziek en konden we er terecht voor heel wat knappe optredens van…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Kodaline: "Soms heeft minder goeie muziek zelfs een invloed op wat je doet"

Op 28 september 2018 verscheen Politics of Living, de nieuwste plaat van Kodaline. Het bleek een radicale wijziging te zijn tegenover hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.