Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Fire Flies”

Gorillaz blijft ons verwennen met nieuwe muziek. Het duurt nog twee weken vooraleer hun nieuwe plaat uitkomt, maar toch schenkt de groep ons wekelijks voorsmaakjes. Nadat we al twee weken aan een stuk nieuwe singles krijgen, geeft de band ons vandaag nog eentje. Twee weken geleden werd bekend dat Gorillaz eind juni hun nieuwe plaat The Now Now uitbrengen. Toen kregen we met “Humility” en “Lake Zurich” meteen twee voorsmaakjes, vorige week werd dat opgevolgd door “Sorcererz”. Vandaag zorgt de band voor een rustpuntje met “Fire Flies”, een vierde voorgerecht.

“Fire Flies” is de minste van de vier, maar valt in vergelijking met de songs op Humanz best wel mee. Het is trager, bevat iets meer trap hats en heeft een heel chille vibe. Albarn laat zijn stem meanderen terwijl je zelf wat rustige vibes krijgt. Toch missen we hier die zonnige invloeden die de vorige songs wel hadden. Nuja, er moet een rustpunt zijn op de plaat dus misschien past hij wel zeer goed in het geheel. Op vrijdag 5 juli staat de band op Rock Werchter, tegen dan zou je die plaat al uit het hoofd moeten kennen dus!

3406 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Cracker Island" (feat. Thundercat)

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2022: Feesten met de handrem op

Het moet ergens begin 2014 geweest zijn toen de organisatie van Rock Werchter in een storm terechtkwam. Stromae werd toen namelijk aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.