Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Allie X – “Focus”

Nog niet bekend met Allie X? Dan kan zij wel eens jouw volgende favoriete popster worden! Allie X studeerde klassieke piano en zang aan de kunstacademie. Nadat ze afstudeerde, begon ze zelf muziek te maken en te zingen voor lokale bandjes. Maar om zich volledig te focussen op muziek en songwriting, verhuisde ze naar Los Angeles. Niet veel later kwam haar debuutsingle “Catch” uit, die werd geprezen door onder andere Time Magazine en Katy Perry. In 2015 volgde haar debuut-ep CollXtion I. Dat ook deze een schot in de roos bleek te zijn, werd duidelijk toen ze mee mocht werken aan het debuutalbum van popster Troye Sivan, en zelfs mee de wereld mocht rondreizen met hem. In 2017 bracht ze haar debuutalbum uit, CollXtion II. 

Volgens Allie X zelf zou “Focus” het begin van een nieuw tijdperk zijn. Een heel duidelijke evolutie in de muziek is er niet, alhoewel “Focus” wel een stukje donkerder klinkt. Toch houdt Allie X vast aan haar typische electropop. Op muzikaal vlak zijn vergelijkingen met CHVRCHES nooit ver weg, haar vocalen worden dan weer vergeleken met Ellie Goulding, niet mis. “Focus” bouwt traag op met zware synths, waar het refrein de eerste keer ingetogen klinkt, spat het op het einde meer open. Een broeierige sfeer die versterkt wordt door een stemverdubbelaar, waardoor ze ook iets voller klinkt. Niet haar meest gedurfde single, maar zeker een artieste die we zeker in het oog moeten houden.

2 juni 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief