Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Gorillaz – “Humility” & “Lake Zurich”

Het hoeft blijkbaar niet altijd vijf jaar te duren. Amper een jaar na de (iets te) ambitieuze Humanz lost Gorillaz de eerste single van hun nieuwe album The Now Now dat al op 29 juni in de rekken ligt. We dachten dat Gorillaz de weg wat was verloren met de heel erg feature heavy Humanz, maar “Humility” blijkt een uitstekende stap in de juiste richting. Op de nieuwe plaat zullen trouwens veel minder features te vinden zijn. Enkel Snoop Dogg zou nog meedoen op een nummer. Damon Albarn zou ondertussen ook al bezig zijn aan het nieuwe album van The Good The Bad And The Queen, zijn ander project. Bezige tijden dus voor de man.

“Humility” is heel erg funky en overladen met retro synths. Naast de iconische vocals van 2D, die bijna afwezig waren op Humanz, krijgt “Humility” nog wat extra pit dankzij de swingende slaggitaar van de Amerikaanse jazzgitarist George Benson. Dit alles zorgt voor een nogal Prince-achtige sfeer.

Om de aankondiging nog wat kracht bij te steken, lost de band ook nog “Lake Zurich”. Hetzelfde soort funky jam nummertje boordevol synths. Heel instrumentaal met weinig zang en daardoor klinkt het ook heel fris. Ook de productie verdient hier heel wat lof en werd geleverd door niemand minder dan James Ford (je weet wel, die van de Arctic Monkeys albums). Damon en James slagen erin een geweldig catchy zomersingletje af te leveren net op tijd voor het festivalseizoen. Deze zullen we ongetwijfeld horen weerklinken op de festivalwei van Werchter.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Skinny Ape"

Damon Albarn staat vandaag de dag nog maar eens in het middelpunt van de aandacht, maar niet met Gorillaz. De Britse duizendpoot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fatoumata Diawara - "Nsera" (feat. Damon Albarn)

Eerder deze week raakte het nieuws bekend dat Blur volgende zomer met een reünieshow naar Wembley trekt. Het ideale moment voor Fatoumata…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Baby Queen"

‘Het is nog eens tijd voor een solonummertje’, moet Damon Albarn gedacht hebben na de release van “Cracker Island” met Thundercat en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.