FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Sonic City Festival 2018 met o.a. Jen Cloher en Dream Wife

FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Sonic City Festival 2018 met o.a. Jen Cloher en Dream Wife

Dat Courtney Barnett als curator dient voor het Sonic City Festival in 2018, kon je al lezen in onze recensie van haar concert gisteren in de AB. Nu krijgen we ook nog een ferme lading namen die Barnett koos om op het festival in Kortrijk te zetten. Dit jaar zal het festival gedomineerd worden door vrouwen en dat is ook te merken aan de eerste namen. Op zaterdag krijgen we de curator van dienst Courtney Barnett, Beverly Glenn-Copeland een vrouw die man is geworden, Drinks een supergroep van White Fence en Cate Le Bon, Eleanor Friedberger bekend van bij Fiery Furnaces en ondertussen al van haar solo carrière, Jen Cloher, de vriendin van Courtney Barnett, kan ook niet ontbreken, de dromerige Mexicanen van Mint Field, muzikale veelvraat SASAMI en de garage rockers van The Coathangers. Op zondag krijg je de punk rockers van Dream Wife, de lo fi zangeres Snail Mail die we onlangs nog in de Botanique zagen en de garage pop van The Courtneys. Er wordt ook een extra dag georganiseerd op vrijdag en daar staat al één naam voor ons klaar; FACS.

Tickets voor het festival zijn vanaf deze middag om 17u beschikbaar, het zal voor de rappe zijn denken we zomaar. Later volgen nog heel wat namen, maar nu is het al zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen. Barnett koos voor heel wat beloftevolle bands die een beetje in hetzelfde genre als haar thuis zijn, maar net verschillend genoeg zijn om toch een diverse line-up te serveren. Meer info hier.

 

 

3666 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 2): Stilzitten is geen optie

Op dag twee van Sonic City kwamen eindelijk curatoren Charlotte Adigéry en Bolis Pupul aan het woord. Ze injecteerden het festival meteen…
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 1): Cultavond voor omnivoren

Als een ware accordeon nam het alternatieve festival Sonic City de voorbij jaren allerlei vormen en groottes aan: we hadden een afgelaste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Affiche Sonic City 2023 compleet met o.a. Stereolab, Eddie Chacon, Dream Wife en Jockstrap

Het clubseizoen is sinds vorige week officieel geopend en dus maken ook de indoorfestivals terug hun opwachting. Vlak voor de festivalzomer losbarstte,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.