Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice In Chains – “The One You Know”

“The One You Know” is de verrassende nieuwe single van Alice in Chains, mogelijks de donkerste band uit de grunge generatie. In de jaren negentig brachten ze onder andere het meesterwerk Dirt uit, maar daarna werd Alice geplaagd door drugsproblemen die uiteindelijk de originele zanger en bassist het leven kostten. In 2006 was er een reünie en later enkele matige albums. De nieuwe samenwerking tussen de leden lijkt in stijgende lijn te gaan want het nieuwe werk klinkt veelbelovend. Het nummer begint met een stoere metal riff en heerlijk dissonante accenten. Het refrein klinkt iets gewoner maar zorgt voor een catchy blues dynamiek.

Jerry Cantrell toont zich de leider van de band met een gitaarsolo en eigenlijk alle leadvocals. Jammer voor de stem van William DuVall (opvolger van Layne Staley) die het moet stellen met ondersteunende harmonieën. Op de video zien we de band spelen in een sombere ruimte, afgewisseld met scenes die uit een misdaadthriller kunnen komen. ‘I’m not the one you know’, iets met verraad of zo dan? De betekenis is niet echt duidelijk wanneer het nummer uitdooft, maar dat is ook minder belangrijk. Kwatongen zouden kunnen beweren dat Alice op veilig speelt door trouw te blijven aan de formule van Dirt, maar na 25 jaar blijkt dat ze nog steeds wat te bieden hebben. Een zesde album namelijk, dat ergens deze zomer uitkomt. In tussentijd kan je Alice in Chains aan het werk zien op 6 juni op Rock Werchter.

Facebook / Website

124 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow – “LIFE (Paradise Denied)”

Al sinds 2006 zijn de heren van Bury Tomorrow een van de meest ambitieuze metalcorebands in het genre. Met tweejaarlijkse albumreleases en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleed From Within – “Flesh And Stone”

Wie de laatste jaren het metalcorelandschap wat in de gaten hield, heeft gegarandeerd al de naam Bleed From Within horen vallen. In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.