Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yungblud – “21st Century Liability”

Het Britse supertalent Yungblud heeft vandaag voor het eerst nieuw materiaal gelost sinds het uitbrengen van zijn gelijknamige EP begin dit jaar. Vooral dat ene nummer van die plaat “I Love You, Will You Marry Me” werd, zeker in België, een echte radio-hit. Yungblud brengt een mix van indie, rock met een vleugje hiphop en heeft Arctic Monkeys als grootste inspiratiebron. In de media werd hij zelfs al omschreven als het rebelse kleine broertje van Alex Turner. Als dat geen compliment is!

Op “21st Century Liability” bevestigt de zanger zijn status van nieuw talent. Het nummer is erg puur en zonder al te veel franjes. Het heeft soms zelf wat weg van de Red Hot Chili Peppers .Zoals dat op zijn eerder nummers al goed te horen was neemt Yungblud ook op “21st Century Liability” geen blad voor de mond en laat hij zijn gedachten de vrije loop. Het is duidelijk dat Yungblud van vele markten thuis is. De harde gitaren geven het nummer nog een extra dimensie.

Yungblud staat op vrijdag 17 augustus op Pukkelpop. Daar zal hij zijn Belgisch festivaldebuut maken. Een niet te missen act wat ons betreft!

Youtube / Twitter / Website

4 mei 2018

About Author

Jonas Verstichel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief