UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: BRONCE

UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: BRONCE

Maar liefst 326 beloftevolle bands stelden zich kandidaat via vi.be om onze befaamde “Zalm van de maand” te worden. Zo is onder ander EMY, die derde werd tijdens de Humo’s Rock Rally, een van onze zalmpjes. Ook deze maand hadden we talent in overvloed en was het moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk is ons oog gevallen op de BRONCE. De band bestaat uit vier jonge heren afkomstig uit Maasmechelen, Limburg. Volgens hun vi.be profiel komt hun bandnaam trouwens van bro(ma)nce. Dat de vonken er onderling van af spatten, is dus al zeker.

Deze muzikale Limburgers hebben al heel wat ervaring op hun palmares staan. Zo werden ze onder andere in 2015 geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en speelden ze in 2016 een thuismatch op het Limburgse festival Zwart Goud. Vorige week maakte de band deel uit van een van de 1.050 optredens die werden georganiseerd in het kader van Lokale Helden van Poppunt. Als kers op de taart brachten ze op 21 april hun debuutalbum uit genaamd Some Things Are Better Left Untouched.

Het eerste nummer op de plaat “Magnetite” is tevens het nummer waarmee ze ons via vi.be hebben overtuigd. Tijdens “Pay The Storm” komt het opzwepend karakter van de band naar boven en ook de toepasselijk dreigende gitaren. Die dreiging blijft trouwens ook van toepassing tijdens “Sugarmeat”. Afsluiten doen ze met “Show Me The Way”, het relatief rustigste nummer van de plaat. BRONCE brengt met Some Things Are Better Left Untouched een fris staaltje indie rock met de nodige portie scheurende gitaren. Daarmee toont de band dus wat ze allemaal in huis hebben. Ze blijven heel radiovriendelijk en zouden meteen airplay krijgen als wij onze eigen radiozender zouden hebben.

De afgelopen jaren heeft de band een mooi parcours afgelegd en we hopen dat dat naar de toekomst alsmaar mooier wordt. De provincie Limburg heeft met BRONCE nogmaals bewezen dat het muzikale dna in hun grond zit. Wie deze sympathieke jongens eens aan het werk wilt zien, zal hun sociale media in de gaten moeten houden. Voorlopig hebben ze nog geen nieuwe tourdata aangekondigd.

Instagram / Facebook / Website

 

 

Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.