LiveRecensies

Roméo Elvis X Le Motel @ Ancienne Belgique: Mijlpaal voor de Belgische hip hop

LiveRecensies

Roméo Elvis X Le Motel @ Ancienne Belgique: Mijlpaal voor de Belgische hip hop

Hoe breek je een record in het uitverkopen van de AB in Brussel? Vraag dat maar aan Roméo Elvis en Le Motel die op amper een kwartier meer dan 2500 kaarten aan de man wist te brengen. Een prestatie op zich, maar hun platen Morale en Morale 2 moeten niet onderdoen aan dit succes. Vooral die laatste plaat betekende zijn definitieve doorbraak in België en Frankrijk en maakten hem tot één van de succesvolste artiest die België momenteel telt. De enigste halte van de rapper in België voor zijn clubtour zou memorabel worden, maar werd zelfs legendarisch!

De grote zaal van de AB liep al aardig vol voor de Brusselse rapper Isha, die de avond op gang mocht trappen. Geen toeval want zijn naam wordt al vaker genoemd als the next big thing uit Brussel en dat kunnen we enkel en alleen maar beamen. De ruim dertig minuten durende set zat sterk in elkaar met als absolute hoogtepunten “Oh Putain”, de Caballero & JeanJass samenwerking “Tosma” en het emotionele “Mp2m”. Het zal als het aan ons ligt niet lang meer duren voor Isha een eigen concert in de grote zaal van de AB speelt!

Onder een oorverdovend applaus en een extreem hard overdreven bas komen Roméo Elvis en Le Motel het podium van de AB opgewandeld en wordt er meteen “Nappeux” ingezet. Dat het Brusselse publiek zin had in een gigantisch hip hop feestje, werd meteen duidelijk aan het massaal meezingen en meespringen. De volgende nummers “Dessert” en “Jaloux” hitsten het publiek zodanig verder op dat er op “Respirer” een eerste gigantische moshpit ontstond! Niet de enigste die avond want ook op “Pogo” ging het publiek zodanig wild dat het ons niet zou verbazen moest de Anspachlaan een kleine aardbeving gevoeld hebben.

Wie denkt dat gedurende de hele avond Roméo Elvis in de spotlights stond, komt er (gelukkig) bedrogen uit want ook Le Motel kreeg hier en daar zijn momenten. Zo breide de Brusselse DJ/producer een heerlijk drum’n’bass achtig einde aan “Bébé aime la drogue” en haalde hij zelfs even zijn beste breakdance moves boven op de tonen van hitsingle “Diable”.

Zowel Roméo en Le Motel alsook het publiek konden af en toe een meer dan verdiende rustfase gebruiken. “Drôle de question” bleek op het juiste moment te komen en werd door iedereen massaal meegezongen. Chapeau voor Elvis en Le Motel dat ze voor het nummer hun gitaren naar boven haalden en zelfs enkele zinnen van de nummers “Apollo” van L’or du commun en “Θ. Macarena” van Damso erin verwerkten. Verrassend en onverwacht mochten we ook voor het eerst het nummer “Jamais” horen dat op Roméo’s volgende plaat zal staan!

Het publiek, dat overwegend uit Franstaligen bestond, was gedurende de hele avond uitzinnig en had duidelijk zin in een stevig feestje. Ieder nummer werd als een nog grotere triomf onthaald en daar speelden Roméo en Le Motel goed op in met een sterke setlist waarin de nieuwe nummers en de grote hits elkaar goed afwisselden. Hier en daar nam Elvis het woord en ook daar wist hij de hele Ancienne Belgique mee te charmeren door zich bijvoorbeeld veelvuldig te bedanken voor het komen naar zijn belangrijkste concert ooit!

Een ander kippenvelmoment kwam geheel onverwacht tijdens “Lenita” toen een kind letterlijk en figuurlijk door de hele AB op handen werd gedragen en helemaal terecht werd gevierd als een een ware held. Ook de zus van Roméo, Angèle, werd door het publiek als een echte godin onthaald en samen brachten ze het meer ingetogen nummer “J’ai vu”!

Met het over tinitus gaande “Ma tête” werd de slotspurt op gang getrokken en maakten we ons vervolgens op voor één van energiekste ererondes die Brussel dit jaar heeft mogen meemaken. “Sabena” deed het publiek daveren, “Strauss & Paillettes” bracht de grootste moshpit van de avond met zich mee en voor “Tu vas glisser” vroeg en kreeg Roméo zijn sitdown. Voor het voorlaatste nummer “Apollo” kwam dan ook nog het Brusselse trio L’or du Commun het podium op en brachten ze de zaal samen aan het ontploffen. “Bruxelles arrive” maakte het epische slot helemaal af en Roméo Elvis nam afscheid in de vorm van een deuk in het publiek en heel wat special guests op het podium (Therapie TAXI, Angèle, L’or du commun en Todiefor).

Zelden hebben we de AB zo in extase gezien als gisterenavond en dat was meer dan terecht! Wat Roméo Elvis en Le Motel gisteren toonden, was gewoonweg indrukwekkend en meeslepend dat de bijna twee uur durende show als een sneltrein voorbij leek te gaan. Een onvergetelijke show dus die de geschiedenisboeken zal ingaan als een nieuwe mijlpaal voor de Belgische hip hopmuziek!

Setlist:

Nappeux
Dessert
Jaloux
Respirer
Bébé aime la drogue
L’amour aves des crocos
Pogo
Drôle de question
Chanmax
Diable
Lenita
Hit Sale (feat. Therapie TAXI)
Jamais
Les hommes ne pleurent pas
J’ai vu (feat. Angèle)
Ma tête

Sabena
Strauss & Paillettes
Tu vas glisser
Apollo (feat. L’or du Commun)
Bruxelles arrive

1719 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Loyle Carner @ Ancienne Belgique (AB): Een hart van goud

Er hing gisteren heel wat liefde in de lucht in dé concertzaal aan de Anspachlaan. De oorzaak van zoveel liefde en gelukzaligheid?…
InstagramLiveRecensies

Wallows @ Ancienne Belgique (AB): Hysterie in de woonkamer

Wallows zal voor altijd de band blijven die zijn bekendheid deels te danken heeft aan de roem van Dylan Minnette. Zijn rol…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.