LiveRecensies

Calum Scott @ La Madeleine: Hoe één nummer je leven kan veranderen

LiveRecensies

Calum Scott @ La Madeleine: Hoe één nummer je leven kan veranderen

Precies 3 jaar geleden won Calum ‘Golden Boy’ Scott de talentenshow Britain’s Got Talent. De 29-jarige Brit kreeg tijdens de audities een golden buzzer van Simon Cowell voor zijn geweldige cover van “Dancing On My Own” van Robyn. Drie jaar later tourt Calum de wereld rond met zijn eigen Only Human Tour. Dat de zanger meer is dan die ene cover van Robyn kan niemand na zijn passage in La Madeleine nog ontkennen. Met een ijzersterke en zuivere stem bracht Calum een energieke set, waarin hij ons meesleurde in zijn eigen leven na zijn deelname aan de talentenshow.

De avond start met landgenoot Daniel Docherty. De onverstaanbare Schot bracht een timide en technisch zeer hoogstaande show als support act. Tijdens het aaneen praten van zijn set, verontschuldigde hij zich meermaals voor zijn accent. Gelukkig verdween dat tijdens zijn zeer ingetogen nummers als sneeuw voor de zon. Op de eerste rij konden enkele meisjes hun tranen zelfs even niet meer bedwingen. De man kreeg in zijn eentje het publiek stil en sloot af met een meezinger waarbij zijn gitaar hét middelpunt van de avond was.

Tijd voor de Only Human tour van Calum Scott. Dat de vriendelijk Schot ‘Only Human’ is merk je aan zijn vriendelijke uitstraling en oog voor het publiek. De set start energieker dan dat we van hem gewoon zijn. Zijn krachtige stem is zijn handelsmerk en zal voor de rest van de avond een prominente rol spelen. De eerste drie nummers zijn zo zuiver en krachtig gezongen dat het publiek met open mond staat te luisteren naar zijn zelfgeschreven liedjes. Met “You Are The Reason” weet Scott de gevoelige snaar te raken bij het publiek, en ook nu kunnen enkelingen in het publiek het niet laten om een traantje te pinken.

Calum blijft nog even op de gevoelige snaar raken en neemt ons mee naar de periode na zijn overwinning van Britain’s Got Talent. Hij zakte toen weg in een diep dal waaruit het nummer “Good To You” voortvloeide, een advies aan zijn jongere zelf. Door te zeggen dat hij nog single is én op tinder zit, probeert Calum de sfeer om te keren. Zijn mededeling wordt met veel plezier onthaald door het overwegend vrouwelijke publiek.

We hoorden tot nu toe alleen maar eigen nummers, ondanks zijn carrière startte met een cover. Bijgevolg grijpt Calum nu ook terug naar een cover. Zo weet hij ook van Bob Dylan’s “Not Dark Yet” weer een pareltje van te maken. Tijdens “Hotel Room”, één van de stillere nummers, krijgt hij een “I Love You” van het publiek en dat brengt hem duidelijk even van zijn stuk. Met een brede glimlach kan je namelijk niet zo goed zingen. Dat het een gevoelige jongen is komt tijdens “Won’t Let You Down” duidelijk naar boven wanneer hij zich even moet afwenden van het publiek. ‘Wont Let You Down’ is een nummer voor zijn zus, die ook meedeed aan Britain’s Got Talent, maar jammer genoeg geen plaatsje in de live shows verzilverde.

Vooraleer terug te grijpen naar zijn energieke muziek, haalt Calum zijn beste Frans boven. “C’est beau, C’est beau, Merci!” De liefde voor Brussel blijkt wederzijds te zijn. Tijdens “Give Me Something” komt zijn set tot een hoogtepunt. Na het eerste bisnummer ‘If Our Love Is Wrong’ sluit Calum zijn set af met “het nummer dat zijn leven voorgoed veranderde”. Tijdens het laatste nummer “Dancing On My Own” kon een kippenvel moment niet uitblijven.

We kregen tijdens de set in La Madeleine meermaals de neiging om zelf op de golden buzzer te drukken. Calum Scott walste met een energieke set door de avond en danst al lang niet meer in zijn eentje. Au revoir Brussel!

Alle foto’s vind je hier.

Setlist

Come Back Home
Only Human
Rythem Inside
You Are The Reason
Good To You
Not Dark Yet (Bob Dylan Cover)
Hotel Room
Won’t Let You Down
What I Miss Most
Give Me Something

Bis:
If Our Love is Wrong
Dancing On My Own (Robyn Cover)

Related posts
LiveRecensies

Die Antwoord @ La Madeleine: Pompende freakshow

Twee dagen na elkaar staat het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord in La Madeleine in Brussel; een nogal kleine zaal voor een ooit zo…
InstagramLiveRecensies

Laufey @ La Madeleine: Prinses van de hedendaagse jazz

‘Wat Taylor Swift deed voor country en pop, wil ik doen voor jazz’; dat is de ambitie van de IJslandse singer-songwriter Laufey….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.