Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Internet – “Roll (Burbank Funk)”

Het is al weer een tijdje geleden dat we nog iets hoorde van The Internet, de Amerikaanse band rond zangeres Sydney Loren Bennett die beter bekend is als Syd. De groep, al actief sinds 2011, bracht in vijf jaar tijd drie albums uit. Het is echter drie jaar geleden dat het laatste album Ego Death werd afgevuurd op menig hiphop-r&b-liefhebber. The Internet gooit het vandaag met “Roll (Burbank Funk)” over een geheel nieuwe boeg. Zoals de songtrack al doet vermoeden liet de groep de sensuele downtempobeats achterwege om zich te begeven op funkterrein.

Het eerste wat we deden toen we het nummer voor het eerst hoorden was dansen, gewoon dansen. De aanstekelijke funksound laat ons vingerknippend genieten van deze leuke melodieën. Of misschien moeten we zeggen melodie, want het nummer is ondanks haar grote mate van dansbaarheid wel wat repetitief van aard. Vervelen zal het ons daarentegen zeker niet doen. Wie dit nieuwe nummer live wil horen moet zich begin deze zomer begeven op het Nederlandse Best Kept Secret festival. In België staan ze op zondag 8 juli op Les Ardentes.

Instagram / Facebook

27 april 2018

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief