Features

On the galley (fotoreportage) – Ratmosphere support voor Warhaus in Italië & Zwitserland

© Lex D’Hiet

Vorige week mocht Ratmosphere voor het eerst optreden en dat meteen in Italië en Zwitserland. De band kreeg de kans om support te doen voor Warhaus, wat op zich een grote eer is voor een band die voordien nog nooit een show speelde. Bij die twee shows hoort ook een kort fotoverslag en dat kan je vinden bij ons. Woord en uitleg door de band zelf.

© Lex D’Hiet

Ratmosphere is het resultaat van één jaartje als een verstekeling te leven. De muziek is geïnspireerd door natuur, samenleving, geschiedenis en populaire cultuur. Het schept een sonisch beeld met uitgebreide gitaarpartijen, donkere synths en lyrische verhalen. Alle nummers werden geschreven in een boswachtershuis door Robin Serruys en oorspronkelijk enkel als studio muziek voorzien.

© Lex D’Hiet

Toen Maarten Devoldere echter de nummers oppikte ging de bal snel aan het rollen. Hij was meteen overtuigd en bood en de broers Robin en Brecht Serruys twee voorprogramma’s aan, in Milaan en Winterthur. 

© Lex D’Hiet

De goeie herinneringen aan het voorprogramma van Balthazar met hun andere band Soviet Grass gaven hen direct motivatie om nog meer als kluizenaar te leven en prompt repetitie aan te vangen. Enige catch was slechts één week repetitie want zoals altijd in de music business moet het snel gaan. 

© Lex D’Hiet

De eerste dag arriveerde Ratmosphere in Milaan om Warhaus aan de luchthaven op te halen. In een intieme club in Milaan werd de eerste Ratmosphere ooit show voor een 120 man gebracht. Het publiek was overtuigd en Warhaus ook. “This is their first show ever, we are very privileged”, candeerde Maarten naar het publiek. 

© Lex D’Hiet

De volgende dag werd er door gereden naar Winterthur waar de show in een uitverkocht Salzshaus gepland was. Big crowd, steel nerves, maar desondanks het grote publiek verliep alles vlot en vlekkeloos. 

© Lex D’Hiet

De minitour werd afgesloten met karaoke tot diep in de nacht. Vroeg in de ochtend vertrok het gezelschap terug richting Vlaanderen -o Vlaanderen met een uitermate voldaan gevoel. Aldus het begin van Ratmosphere.

Een slideshow met nog meer foto’s vind je hieronder:

Deze diashow vereist JavaScript.

Socials van Ratmosphere: YouTube / Spotify / Instagram / Facebook

3410 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "It Had To Be You"

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Warhaus - "Open Window"

Na drie albums had Belgische trots Balthazar er eventjes genoeg van. De bandleden vonden het tijd voor iets anders en zo stampte…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ratmosphere – “A Simple Dream"

Ratmosphere is er klaar voor. Klaar voor de doorbraak, nadat ze Sound Track wonnen, gedraaid werden op Radio 1 en Willy en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.