Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: The Waltz – “Force Publique”

Grungy noiserock vijftal The Waltz placeert met “Force Publique” wederom een vettig walske. Het voorproefje van hun nakende Debuut EP (najaar 2018) gaat verder op het elan van eerdere singles “Charlie Cello” & “Ferocious”. Een patat – sorry, heerlijke mix van snerpende gitaren, atoomsplijtende synths en drums waar het Duitse Dikke Bertha kanon bij verbleekt – in je gezicht.

Met “Force Publique” begint het collectief aan zijn opmars in het Vlaamse muzieklandschap. Met de gelijknamige, vreselijke troepenmacht Force Publique (Openbare Weermacht) koloniseerde Leopold II Congo. Deze keer geen bloederig, degoutant en kannibalistisch gedoe. Wel de ideale soundtrack voor een vredelievende moshpit. Na één luisterbeurt brul je vlotjes de leuze ‘FORCE PUBLIQUE’ mee – al zal menig West-Vlaming ‘Voals Publiek’ (= vals publiek) meekelen. Het aanstekelijke nummer is alvast een sneer naar de jury van Humo’s Rock Rally. Want Humo, The Waltz zou niet misstaan hebben in jullie finale. Wij hunkeren alvast naar meer en zien The Waltz moeiteloos meedraaien in Play-off I van de Belgische Noise Pro League.

The Waltz staat alvast garant voor animo tijdens ons Dansende Beren Feest #02 op 3 mei in Trefpunt Gent. Daar krijgen ze het fijne gezelschap van The Girl Who Cried Wolf & The Hipster Jugend.

Facebook / Vi.be

11 april 2018

About Author

Jietse Vandenbussche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief