Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Of Hell & Primitive Man – “Rubble Home”

Full Of Hell x Primitive Man

Full Of Hell brengt al meer dan een decennium lang harde grindcore en sludgemetal van een hoog niveau uit. Door meerdere samenwerkingen met onder andere de japanoise-artiest Merzbow en de experimentele metalband The Body is hun sound steeds geëvolueerd met blijvende aandacht voor hun roots. Een samenwerking met doommetalband Primitive Man voelt dan ook aan als een natuurlijke versmelting van twee bands die veel gemeen hebben. Beiden produceren bijna elk jaar nieuwe muziek in hetzelfde genre, terwijl Primitive Man wel aan een iets trager tempo de instrumenten kapot slaat. In deze nieuwe single “Rubble Home” tonen de twee bands hoeveel raakvlakken ze delen.

“Rubble Home” begint met een inleidende intro die overgoten is met duisternis en een onheilspellend achtergrondgeluid. De gitaren nemen het lied naar een volgende fase door de riffs te verzuipen met helse distortion. Dit is duidelijk de invloed van Primitive Man die ons klaarmaakt voor wat er aankomt. Samen met scratches, opbouwende ruis en slagwerk nemen de bekende stemgeluiden van frontmannen Dylan Walker en Ethan Lee McCarthy de overhand. De afwisseling van die stemmen in combinatie met sneller tempo resulteert in een beestachtige brutaliteit die we van deze bands konden verwachten. “Rubble Home” wordt op het einde uitgesmeerd met een outro gevuld met krijsende feedback en macabere geluiden die de haren recht zetten.

Deze beangstigende samenwerking dient als eerste kennismaking met het album Suffocating Hallucination dat vijf samenwerkingen bevat en op 3 maart verschijnt.

Full Of Hell: Twitter / Instagram / Facebook
Primitive Man: Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs – Land of Sleeper (★★★½): Oerriffs als medicijn tegen een decennium van bitterheid en wrok

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden sinds het Engelse stonerrock vijftal Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, voor het leesgemak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gilla Band – "Sports Day"

Dat Gilla Band (voorheen Girl Band) zich lastig laat vangen in genres, bewezen ze recentelijk nog op het in oktober uitgebrachte Most Normal….
LiveRecensies

Converge @ VIERNULVIER (Balzaal): Al meer dan 20 jaar op het artistieke hoogtepunt

Legendarische metalcoreband Converge slingert zo ongeveer om de drie jaar een nieuw project in de lijst van beste metalalbums ooit. In hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.