Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gilla Band – “Sports Day”

© Mark McGuinness

Dat Gilla Band (voorheen Girl Band) zich lastig laat vangen in genres, bewezen ze recentelijk nog op het in oktober uitgebrachte Most Normal. De constante kogelregen van (gitaar)geluid en vervormde zang kan vermoeiend werken, maar degenen die het doorstaan, zullen al snel merken dat ze vallen voor een van de meest meeslepende albums van afgelopen jaar. Most Normal is bovendien een album waarop de band de bijzondere balans weet te vinden tussen intensiteit en eenvoud.

Op “Sports Day” gaat Gilla Band wederom op zoek naar diezelfde intensiteit. Anders dan op “Eight Fivers” (waarvan deze single een B-kant is) begint het nummer niet vanuit de vijfde versnelling, maar bouwt het zich langzaam op. In een verder erg herkenbare song wordt hun excentrieke geluid versmolten met wederom een flinke portie lawaai, resulterend in een sterke single die niet had misstaan op het album.

Wat ons betreft toont Gilla Band met “Sports Day” wederom aan dat ze een band zijn om de komende jaren in de gaten te houden als ze in de buurt komen optreden. Toevallig maakten de Ieren naar aanleiding van deze nieuwe single enkele nieuwe tourdata bekend, waaronder de show in Botanique op 29 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Xiu Xiu @ Botanique (Rotonde): Discografiedwarsdoorsnede

Jamie Stewart is immer verrassend. Wat begon als soloproject groeide al snel uit tot het hyperproductieve Xiu Xiu. Voortdurend veranderde de bezetting,…
LiveRecensies

Wednesday @ Botanique (Witloof Bar): Op zijn zondags

Wednesday die een show speelt op een woensdag, sommige moppen schrijven zichzelf. De band uit Asheville is nog maar sinds 2018 bezig,…
InstagramLiveRecensies

Depeche Mode @ Sportpaleis: Meesterlijk met een grote M

Het was gisteren een stralende dag, maar in plaats van te genieten van een zonnig terrasje verkozen zo’n twintigduizend mensen toch om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.