LiveRecensies

Walk The Moon @ Botanique: Een buitenaards leuke (atmo)sfeer!

LiveRecensies

Walk The Moon @ Botanique: Een buitenaards leuke (atmo)sfeer!

Foto: @meyhomax

Hun bandnaam is geïnspireerd op het nummer “Walking On The Moon” van de legendarische band The Police, die overigens één van de grote voorbeelden van de band is. WALK THE MOON (ja, de bandnaam wordt in drukletters geschreven) maakt al sinds 2006 muziek, maar de grote doorbraak kwam er pas in 2014. Hun nummer “Shut Up and Dance” werd één van de grootste hits van dat jaar en bezorgde hen optredens in heel wat gigantische tv-shows. De vierkoppige band uit Ohio maakte in 2016 voor het eerst de oversteek naar ons Belgen-landje. Ze speelden in de Trix Club en waren zo aangedaan door het enthousiaste Belgische publiek dat ze besloten om België tijdens de nieuwe tour niet over te slaan. Ze stelden hun nieuwste en meest persoonlijke album What If Nothing aan een volgelopen Orangerie voor en maakten er een echt feest van.

Foto: @meyhomax

Voor het eerst in Europa op tour en dus de eerste show op Belgische bodem voor de jonge band Flor. Ze brachten hun west-coast rock met veel enthousiasme en kregen hier en daar het volk al mee. Hun sound is niet vernieuwend, maar weet toch op de één of andere manier verfrissend over te komen. We hoorden en zagen hier en daar een vleugje Blossoms en voelden in de dertig minuten lange set de zon al eens voorbij komen. Ze speelden nummers uit hun recent verschenen debuutplaat come out. you’re hiding, maar de meeste nummers leken net iets te veel op elkaar. Mits een beetje afwisseling en iets gedurfdere muzikale stukjes, kan de band zeker op eigen houtje een zaal uitverkopen. Het enthousiasme is er al en de rest zal hopelijk snel volgen.

Foto: @meyhomax

Het legendarische liedje van de Lion King galmt door de boxen wanneer WALK THE MOON zijn weg naar het podium maakt. Wanneer frontman Nicholas met een glitter cape opkomt, dachten we aanvankelijk dat Max Colombie zijn intrede maakt. “Press Restart” opent de avond en als we konden zouden we zeker de restart knop induwen. Het duistere en spannende electro nummer mist zijn start duidelijk niet. Een liedje later, namelijk bij “Portugal”, maakt de duistere sfeer plaats voor een enthousiaste sfeer waarbij voor het eerst de handjes de lucht in gaan. Even later komt het nieuwere nummer “Kamikaze”, waarin synths en rock fabuleus gecombineerd worden en voor een speciale vibe zorgen. In de set is er ook plaats voor iets persoonlijkere nummers. Zo heb je het nummer “All I Want” dat de officiële coming out van de bisexuele frontman was. De live versie was gewaagd door de speciale arrangementen, maar was zeker ook geslaagd.

Foto: @meyhomax

“Shiver Shiver” was het Daft Punk momentje van de avond en ook deze keer gingen de handjes talrijk de lucht in. Het feest had zijn hoogtepunt nog niet bereikt, maar tijdens “Avalanche” kwam het nog eens helemaal op gang. Mensen zongen en dansten mee alsof ze op een chirofuif stonden en genoten overduidelijk van het concert. Het publiek en de band zelf was hierna even toe aan een kleine pauze en dankzij “Aquaman” kwam er wat rust in de set. De stripped down versie had zelfs iets weg van de Backstreet Boys wat voor een bizar, maar tof moment zorgde.

Foto: @meyhomax

WALK THE MOON zou WALK THE MOON niet zijn als er geen meezingers in de setlist zouden staan. Daarom kregen we met “Surrender” een potentiële stadionrock song waar de nodige ‘ooooh’s’ met veel plezier werden meegezongen. Daarna werden tijdens “Tightrope” de nodige danspasjes bovengehaald die door heel wat fans vlekkeloos werden meegedaan. Wanneer de sfeer op weg was te pieken, kwam de megahit “Shut Up and Dance” al. Het zou een understatement zijn als we zouden zeggen dat het publiek gek werd. Er werd niet alleen meegebruld, maar ook aardig meegesprongen waardoor de grond even beefde. De sfeer zat nu helemaal goed en dat kwam het funky “All Night” ten goede.

Foto: @meyhomax

Het laatste gedeelte van de set werd ingeluid door de eerste single van het vorige album. “One Foot” werd door het publiek prima onthaald en gaf de band nog eens de nodige boost om nog een laatste keer vollen bak te gaan. Op het einde van de set kregen we zelfs nog wat rock. Tijdens “Headphones” speelde de band een lang stukje instrumentaal en dat viel niet tegen. Ook “Up 2 U”, tevens het eerste nummer van de encore, had nog dat ruige kantje en ook deze keer klonk dat zeker niet mis. Afsluiter van de set was hun eerste bescheiden succes “Anna Sun”. Leuk dat de band eindigt met hetgeen waarmee het ooit mee begon.

Foto: @meyhomax

WALK THE MOON bracht in de Botanique een heel pallet aan muziekrichtingen zonder er een groot mengelmoes van te maken. Het enorme plezier waarmee de kleurrijke band optrad, transformeerde naar het publiek dat minstens even speels was als de band zelf. Of we muzikaal al betere bands gezien hebben? Zeker, maar het was al lang geleden dat een publiek zich zo hard vermaakte. WALK THE MOON pakt gewoon alles en iedereen in tijdens hun shows en daar zal een gebrek aan een aantal grote hits niets aan veranderen. De band probeert niet te veel een megaband te zijn en dat siert hen. Vier leuke mannen die met beide voeten op de grond staan (als ze niet springen natuurlijk).

Een interview met de band komt weldra online.

Foto: @meyhomax

Setlist:
Press Restart
Portugal
Lisa Baby
Kamikaze
All I Want
Shiver Shiver
Avalanche
Aquaman
Surrender
Tightrope
Different Colors
Shut Up and Dance
All Night
Tiger Teeth
One Foot
Next In Line
Headphones

Up 2 U
Anna Sun

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.