Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shawn Mendes – “In My Blood”

Shawn Mendes. De 19 jarige, Canadese zanger ziet zijn carrière sinds 2013 in stijgende lijn groeien. Zijn debuutalbum “Handwritten” was een bescheiden succes, maar de grote hype kwam er met zijn tweede album “Illuminate”, dat in ons land de top drie haalde. Hij scoorde al een handvol hits waaronder “Mercy” en “There’s Nothing Holding Me Back”. Ondertussen mag Shawn zich tot één van de populairste tieneridooltjes rekenen. Zijn vorige wereldtour met een passage in Paleis 12 te Brussel was volledig uitverkocht en kreeg zelfs van kritische stemmen lof. Hij trok onlangs naar Jamaica om er zijn nieuwe plaat op te nemen en vandaag is de eerste single er.

“In My Blood” is het eerste nummer van Shawn Mendes’ nog naamloze, nieuwe plaat. Het nummer begint rustig met enkel een gitaar en zijn stem, maar bloeit al snel open. Het nummer evolueert van een sober singer-songwriter deuntje naar een cliché poprock sound, maar weet toch op de een of andere manier te overtuigen. Dat hij zijn liedjes zelf schrijft en ook zelf instrumenten inspeelt, kunnen we overigens alleen maar toejuichen. We horen in zijn muziek hier en daar zelfs invloeden van zijn grote idool John Mayer, waarmee hij al mocht optreden. Dat zijn haters het nummer niet meteen gaan omarmen zal niet verrassen, maar zijn fans zullen als een blok voor de nieuwe single vallen. Shawn Mendes heeft grote plannen dit jaar want naast een nieuw album, zal hij komende zomer o.a. op Sziget headlinen. We zijn alvast benieuwd of hij nog succesvoller wordt.

1293 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camila Cabello - "Living Proof"

De Cubaans-Amerikaanse popster Camila Cabello raakte bekend als lid van de meidengroep Fifth Harmony. Nadat ze tijdens het bootcampgedeelte van The X-Factor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shawn Mendes & Camila Cabello - "Señorita"

Shawn Mendes en Camila Cabello behoren tot de jonge garde tieneridooltjes, die tegenwoordig tienerharten laten smelten en de charts onveilig maken. Mendes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shawn Mendes - "If I Can't Have You"

Het Canadese tieneridool Shawn Mendes stond een kleine twee maanden geleden in een in enkele uren uitverkocht Sportpaleis, waar hij toonde dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.