AlbumsRecensies

Jeremy Loops – Critical As Water (★★★½): een dynamisch popalbum met exotische invloeden

Jeremy Loops is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter. Grote hits scoorde hij nooit, maar hij verkreeg een relatief groot fandom toen hij in 2015 als support-act van Twenty One Pilots Europa doorkruiste. Zijn nummer “Down South” werd overal uit volle borst meegezongen en is ondertussen als meer dan 10 miljoen keer gestreamd op Spotify. Jeremy Loops brengt een gezellige mix van reggae, pop en folk. Oh ja, het album werd geproduced Will Hicks (Bastille, Lily Allen, Ed Sheeran) en Jake Gosling (James Bay, The Libertines, Shawn Mendes), met andere woorden grote namen onder de producers.

Op Critical As Water zal je dus net als op het vorige album een mengelmoes van genres en stijlen vinden. Zo blinkt single “Freak” uit met zijn zomerse reggae-vibes, terwijl “Rather Have Me Dead” eerder een folky sfeer meebrengt. Twee van de drie singles zijn met voorsprong de beste nummers op de plaat. Zoals eerder gezegd, doet reggae-jam “Freak” je verlangen naar een tropisch weertje en een cocktail. “The Shore” is meezingbaar, uiterst catchy en heeft een leuke rapverse van Jeremy’s maatje Motheo Moleko.

Een ander hoogtepunt is het tragere “Vultures”. Na nummers als “Gold”, wat trouwens de heerlijke opener is van de plaat, die grotendeels steunen op hun ritme, brengt “Vultures” wat ademruimte. We maken hier ook voor het eerst kennis met de mondharmonica van Jeremy Loops. In dezelfde lijn als “Vultures”, krijgen we ook afsluiter “Hues Of The Fall”: een rustige afsluiter van een bewogen plaat.

Spijtig genoeg zijn het niet allemaal hoogtepunten. Niet dat er echt zware tegenvallers op Critical As Water staan, maar er zijn een paar platte nummers waar met de beste wil van de wereld niet veel over te vertellen valt. “Let It Burn”, “Vultures” en “Flash Foods” vervelen en we betwijfelen of we deze nummers nog ooit zullen opleggen na het reviewen van deze plaat.

Genoeg negativiteit zo, Jeremy Loops maakt een leuke, gevarieerde plaat, een ander goed voorbeeld daarvan is “Runaway Kids”. Het is een perfect anthem voor een groep tieners, de meerstemmigheid in het refrein zorgt ervoor dat het nummer na één luisterbeurt mee te zingen valt. Ook weer een dikke pluim voor Motheo Moleko die met zijn speelse raps het nummer compleet maakt. Het gefluit in het refrein van leadsingle “Waves“, die enkele maanden geleden uitgebracht werd, hangt ook nog steeds in ons hoofd. Ook al beginnen we wat te twijfelen of het nummer niet net iets te licht verteerbaar is en puur gericht was op commercieel succes…

Jeremy Loops brengt een fijn, gevarieerd popalbum uit. De Zuid-Afrikaan had misschien hier en daar wat nummers kunnen weglaten maar de mix van verschillende stijlen zorgt ervoor dat het album voor het grootste deel niet gaat vervelen. Op Critical As Water staan enkele nummers die wij gerust af en toe op de radio zouden willen horen!

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shaka Shams - "Waves"

Shaka Shams is meer dan klaar om nog een stap vooruit te zetten. Begin dit jaar kwam hij als winnaar van De…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pauwel - "Waves"

De laatste tijd zat de Belgische muzikant Pauwel De Meyer in een dal. De man had dan ook heel wat slecht nieuws…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Normani feat. 6LACK - "Waves"

Een nieuwe single van Normani stroomt weer bij ons binnen. De Amerikaanse Normani Kordei Hamilton die we kennen van Fifth Harmony, maar nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.