Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shaka Shams – “Waves”

© Yaqine Hamzaoui

Shaka Shams is meer dan klaar om nog een stap vooruit te zetten. Begin dit jaar kwam hij als winnaar van De Nieuwe Lichting uit de bus, maar dat bleek geen reden om overhaast en krampachtig in te spelen op het momentum. Gestaag bouwde Shams verder aan zijn muzikale identiteit en een deel van dat proces is te zien in de VRT MAX-serie Plan A. Afgelopen zomer speelde hij overigens op festivals als Lokerse Feesten en Crammerock; de podia die hij bestijgt worden dus ook groter en groter. De start van het nieuwe hoofdstuk Action Only Volume 3 geeft hij vandaag met het razend spannende “Waves”, een nummer waar hij op heel wat vlakken uitblinkt.

Shaka Shams zit op een andere golf, eentje die veel verder kan reiken dan de Belgische landsgrenzen. De jonge Antwerpenaar klinkt op “Waves” namelijk nog internationaler en baanbrekender dan op zijn eerdere werk, dat ook al heel atypisch Belgisch klonk. Enerzijds is er de coole beatproductie die zowel hard als zweverig is en anderzijds is er de ongenaakbare flow waarmee Shaka Shams de woorden uit zijn mond laat lopen. Die flow wordt overigens knap versterkt door de veelzijdige stem van Shams, die ook op “Waves” af en toe redelijk laag gaat en ons daardoor wat doet denken aan Rejjie Snow. Shaka Shams loopt over van het potentieel dat vroeg of laat toch echt eens beloond moet worden.

Volgende week vrijdag 18 november speelt Shaka Shams op het Brusselse showcasefestival Fifty Lab.

InstagramFacebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Meltheads @ Trix: Storm in een vat energiedrank

Meltheads volgt op dit moment het modeltraject der Vlaamse bands. Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een tweede hoogste podiumplek in Humo’s…
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coely - "Love High"

Coely Mbueno, beter bekend onder haar voornaam, startte op zeventienjarige leeftijd met rappen in een jeugdcentrum in haar thuisstad Antwerpen. Haar eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.