Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar – “Taking Over”

Vorig jaar bracht hij zijn zoveelste studioalbum uit, was één van de headliners van Pukkelpop 2017 én hij wordt als grondlegger van de electro-swing gezien: Parov Stelar! De muzikale duizendpoot zit nooit stil want ondanks dat hij vorig jaar een album uitbracht, broedt hij duidelijk al op nieuwe muziek. Vandaag schenkt hij ons al een nieuwe single, waarvoor hij samenwerkt met de relatief onbekende zangeres Krysta Youngs.

“Taking Over” begint met een sexy saxofoondeuntje, waardoor je je meteen op een Parov Stelar-nummer voelt. Maar vanaf dat de vocals van Krysta Youngs invallen, slaat de sfeer helemaal om. Het nummer bouwt op naar een elektronisch drop en ondanks dat er af en toe nog wel saxofoon gemengd wordt in het nummer, heb je het gevoel dat je op een doorsnee popnummer zit. Het ‘swing-aspect’ wordt helemaal achterwege gelaten en dat vinden we spijtig. We hopen dat dit niet de definitieve richting wordt van één van onze favorieten uit de danswereld.

Facebook / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar – “Pink Dragon”

Parov Stelar: de Oostenrijkse dj die ‘oud’ en ‘nieuw’ samenbrengt onder de noemer electroswing is terug met nieuw werk. De veertiger mixt…
LiveRecensies

Dour 2019 (Festivaldag 4): Fijne bries aan muziek

Het was gisteren al de voorlaatste dag op Dour en tot nu toe ook de beste. Ondanks dat het geluid bij sommige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar - "Gringo"

Heeft Parov Stelar nog een introductie nodig? De keizer van de electro swing stopt muziek die honderd jaar geleden populair was in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.