Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grouper – “Parking Lot”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grouper – “Parking Lot”

Het is een tijd stil geweest rond Grouper, het intieme project van Liz Harris. Toch was haar muziek nooit ver weg. Sinds het briljante Ruins liet ze met mondjesmaat nieuw materiaal horen in de vorm van singles zoals “Headache”, “I’m Clean Now” en meer recent, “Children”. Allemaal doordrongen met Liz Harris’ intrigerende minimalistische aanpak, maar ze brachten ook licht aan nieuwe ideeën. Ondertussen heeft ze gewerkt aan Grid of Points, haar volgend album dat op 27 april zal verschijnen. Hieruit kunnen we alvast luisteren naar het wondermooie “Parking Lot”.

Op deze single worden we andermaal ondergedompeld in de wereld van Grouper. Het nummer gaat naar haar eigen zeggen over het gevoel van sterfelijkheid dat ons overkomt wanneer we met extreme situaties te maken krijgen. Wanneer zaken die eerst eenvoudiger waren, plots heel moeilijk worden. Onder een zachte ruis galmt het fijne pianospel van Grouper op een emotionele en intuïtieve wijze. Maar het is voornamelijk haar ijle stem die de ziel raakt op dit prachtig nummer. “Parking Lot” is opnieuw een treffend voorbeeld van Liz Harris’ talent om muziek te creëren die zowel mystiek als verhelderend is.

Grouper zal een niet-te-missen optreden geven op donderdag 3 mei een optreden geven in de Magdalenakerk in Brugge. Wat ons betreft de gedroomde locatie om je te laten meevoeren met het werk van deze unieke artieste.

Related posts
LiveRecensies

Rewire Festival 2022 (dag 3): Noise, ambient, nice, ambient

In Den Haag pikten we de laatste dag van een fascinerend weekend mee. Rewire Festival staat in het teken van experimentele electronische…
AlbumsRecensies

Grouper - Shade (★★★★): Vag(u)e herinnering aan de zee

De begeesterende rust van de Amerikaanse Liz Harris mag al enkele jaren onze oren strelen. Allerlei projecten en samenwerkingen komen met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grouper - "Unclean mind"

De muziek van Liz Harris verschijnt in vele vormen, maar klinkt altijd intiem. Zo konden we de laatste tijd genieten van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.