Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Dragon – “Best Friends”

Net een week na het uitbrengen van de nieuwe single “Sway Daisy” stuurt Little Dragon “Best Friends” de wereld in. Little Dragon is een electro-synth pop band uit Zweden. Met hun frisse sound en de charismatische zangeres Yukimi Nagano als frontvrouw slagen ze er in aangename muziek te maken met interessante teksten. De naam Little Dragon zou geïnspireerd zijn door Nagano en haar temperament. Een ferme madame aan de leiding van een geweldige band, dat kan enkel maar vonken geven!

“Best Friends” heeft een hoog Little Dragon-gehalte. Het nummer klinkt ietsje meer ‘pop’ dan “Sway Daisy”, maar het is zeker niet vervallen in iets commercieel. Met haar atypische stem kan Nagano ons telkens weer bekoren. Geen ingewikkelde zanglijnen, maar wel een heerlijke en zuivere stem om naar te luisteren. “Best Friends” is een eerder triest en melancholisch nummer waarin Nagano zingt over een vriendschap die met de tijd verwaterd is en die ze wel mist. Spijtig genoeg zullen beide vrienden nooit meer dezelfde zijn en hun vriendschap ook niet. Een verhaal waarin veel mensen zich zullen herkennen en daarmee weet Little Dragon ons te raken. Het deuntje is afwisselend melodieus en ritmisch waardoor wij ondanks de melancholische tekst volledig kunnen los gaan op dit nummer.

Deze zomer maakt Little Dragon deel uit van de affiche van het Dourfestival.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

LANY - gg bb xx (★): Meer van hetzelfde

De zielenroerselen van Paul Jason Klein en zijn muzikale kompanen zijn al lang geen geheim meer voor de wereld. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mild High Club – "Me Myself and Dollar Hell"

Het lijkt al even stil bij Mild High Club, de Amerikaanse indierockband onder leiding van Alexander Brettin. In 2015 genoot de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.