Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Dragon – “Best Friends”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Dragon – “Best Friends”

Net een week na het uitbrengen van de nieuwe single “Sway Daisy” stuurt Little Dragon “Best Friends” de wereld in. Little Dragon is een electro-synth pop band uit Zweden. Met hun frisse sound en de charismatische zangeres Yukimi Nagano als frontvrouw slagen ze er in aangename muziek te maken met interessante teksten. De naam Little Dragon zou geïnspireerd zijn door Nagano en haar temperament. Een ferme madame aan de leiding van een geweldige band, dat kan enkel maar vonken geven!

“Best Friends” heeft een hoog Little Dragon-gehalte. Het nummer klinkt ietsje meer ‘pop’ dan “Sway Daisy”, maar het is zeker niet vervallen in iets commercieel. Met haar atypische stem kan Nagano ons telkens weer bekoren. Geen ingewikkelde zanglijnen, maar wel een heerlijke en zuivere stem om naar te luisteren. “Best Friends” is een eerder triest en melancholisch nummer waarin Nagano zingt over een vriendschap die met de tijd verwaterd is en die ze wel mist. Spijtig genoeg zullen beide vrienden nooit meer dezelfde zijn en hun vriendschap ook niet. Een verhaal waarin veel mensen zich zullen herkennen en daarmee weet Little Dragon ons te raken. Het deuntje is afwisselend melodieus en ritmisch waardoor wij ondanks de melancholische tekst volledig kunnen los gaan op dit nummer.

Deze zomer maakt Little Dragon deel uit van de affiche van het Dourfestival.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
LiveRecensies

Little Dragon @ Botanique (Orangerie): Betoverende clubavond

Niet enkel lekkernijen als köttbullar of gravad lax, of de IKEA-plannetjeskwelling waaien over van bij de Zweden; geregeld bereikt ook hun steengoede…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Dragon - "Frisco"

Er zijn weinig bands die over de jaren heen consistent sterk uit de hoek blijven komen, maar het Zweedse Little Dragon hoort…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.