Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES – “My Enemy” (Feat. Matt Berninger)

Eind januari doorbrak Schotse electropop-band CHVRCHES de stilte met een eerste single uit hun derde plaat Love is Dead. “Get Out” was meteen een schot in de roos met hevige synths. Vandaag volgt er een tweede single met een verrassende cameo van The National-zanger Matt Berninger. Zangeres Lauren Mayberry klom eerder al op het podium van de Britse rockgroep voor een live samenwerking en Matt speelde in ruil een rolletje in de videoclip voor “Get Out”. Maar de samenwerking tussen de twee stopte daar niet.

De nieuwe single klinkt behoorlijk rustig in vergelijking met “Get Out”. Matt Berninger veroorzaakt meteen een golf van kalmte in het begin van de song. De synths worden dreigender wanneer Lauren overneemt in het refrein. Het is duidelijk wie wie de enemy noemt. Het vraag- en antwoordspel blijft echter duren. De doordeweekse cameo wordt op het einde een waar duet. De twee stemmen passen niet echt bij elkaar, maar net dat maakt het nummer zo bijzonder.

28 februari 2018

About Author

Emma Vierbergen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter