Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “Nameless, Faceless”

Courtney Barnett zal de afgelopen dagen wat te teasen naar nieuwe muziek en vandaag krijgen we dan ook eindelijk nog eens wat solowerk van haar. Op 18 mei komt haar tweede album Tell Me How You Really Feel uit. Het is de opvolger van Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit uit 2015. Vorig jaar nog bracht de dame samen met Kurt Vile een album uit, dat in vele eindejaarslijstjes te vinden was, waaronder de onze. Nu zou ze eind 2018 wel eens met haar eigen plaat daar in te vinden kunnen zijn, al leggen we de druk niet te hoog.

Eerste single “Nameless, Faceless” is een typische slacker rocker zoals dat van Courtney Barnett hoeft te zijn. Het begint als een traag rocknummer en krijgt tijdens het refrein wat meer kracht in de gitaren. Tijdens dat refrein wordt de stem van Barnett iets donkerder waardoor het ideaal bij de zwaardere instrumentatie past. Tijdens de strofes zingt ze iets zachter en voel je ook een positievere vibe. Twee kanten van Courtney dus in één nummer, moet kunnen!

De inhoud van het nummer heeft dan weer een donkerdere kant. Het onderzoekt het aanhoudende en anonieme fenomeen van internettrollen; personen die berichten plaatsten met als doel emotionele reacties uit te lokken, desinformatie te geven of zichzelf expres anders voor doen. Elke zin is memorabel waarbij ze een van de meer creatieve quotes gebruikt die ze als reactie op een post ontving: ‘I could eat a bowl of alphabet soup and spit out better words than you.’ Het zou grappig zijn geweest ware het niet dat het leidt tot angst over de veiligheid van iemand in de echte wereld. Dit wordt perfect geïllustreerd door het refrein dat is ontleend aan een beroemde quote van Margaret Atwood: ‘I want to walk through the park in the dark / Men are scared that women will laugh at them / I want to walk through the park in the dark / Women are scared that men will kill them / I hold my keys between my fingers.’

Tracklist:

1 Hopefulessness
2 City Looks Pretty
3 Charity
4 Need a Little Time
5 Nameless, Faceless
6 I’m Not Your Mother, I’m Not Your Bitch
7 Crippling Self Doubt and a General Lack of Self-Confidence
8 Help Your Self
9 Walkin’ on Eggshells
10 Sunday Roast

Artwork:

15 februari 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief