Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elefant – “Wie Scharf Ist Dein Messer?”

Na een beklijvende debuutep Nordic Tanzen Am Sonntag in 2015 en een angstanjagende vervolgsingle The Realm in 2016, brengt Elefant een wansmakelijk voorsmaakje op hun eerste full length Konark Und Bonark met single “Wie Scharf Ist Dein Messer?”. Verwacht je aan scheve gitaarriffs, betoverende drumpartijen en misselijkmakende synthlijnen.

Alsof een hartmonitor een naderende hartstilstand voorspelt, brengt Elefant een neurotische introductie tot “Wie Scharf Ist Dein Messer?”. Een smerige gitaarriff en een zowel zweverige als hypnotiserende drumpartij bestijgt vervolgens het strijdtoneel. Halverwege deze beangstigende trip slaat alles om in een koortsachtige rit. Een rit die ons doet vermoeden dat Elefant zijn laatste seconden wil volstoppen met ervaringen, die zij hierna nooit meer zullen meemaken. Een verdoezelde stem bevestigt deze vermoedens, waarop ze uiteindelijk nog even lijken tegen te stribbelen tot een onherroepelijk einde aanbreekt en de laatste hoop op overleving volledig wegslinkt.

Met “Wie Scharf Ist Dein Messer” brengt Elefant een eerste voorsmaakje voor het in mei te releasen debuut Konark Und Bonark. Wie niet kan wachten, raden we aan Valentijn te spenderen met onze lieftallige Gentse krautrockers in Bonnefooi te Brussel. U zal niet teleurgesteld zijn. Tenzij uw geestesgezondheid een prioriteit is, that is.

Facebook / Bandcamp

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

La Jungle - Ephemeral Feast (★★★½): Donker schouwspel vol energie

Met het steengoede Fall Off the Apex (2021) nog fris in het geheugen, keken we met grote verwachtingen naar het nieuwe werk…
AlbumsRecensies

Wolf Vanwymeersch – The Early Years (★★★★): Melancholie zonder infinite sadness

Muziekminnend Vlaanderen kent Wolfgang Vanwymeersch vooral als vaste snarenplukker van het helaas te vroeg gepensioneerde The Van Jets. Daarnaast was en is…
LiveRecensies

Go March @ Afsnis: Terug van nooit weggeweest

Een van de meest ondergewaardeerde bands bij het grote publiek moet toch wel Go March zijn. Nochtans kunnen de Antwerpenaren bij de kenners op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.