Albums, Recensies

Moon Taxi – Let The Record Play (★★★★): “Klaar om records te breken!”

Moon Taxi ken je misschien van het feel-good nummer “Two High”. Het nummer werd in mei vorig jaar gereleased en is één van de singles van Let The Record Play, de zesde langspeler van de band. Let The Record Play is de nieuwste plaat van de band en bevat tien songs die Moon Taxi’s typische sound 35 minuten lang door je boxen laat klinken. De band maakt voor zijn nummers telkens gebruik van hetzelfde recept: een simpele, catchy sound overgoten met prachtige vocals. Iets waar we als het goed uitgevoerd, niet genoeg van kunnen krijgen.

Moon Taxi is een indierockband uit Nashville die gevormd wordt door zanger en gitarist Trevor Terndrup. Trevor en Tommy (de basist) vormden al enkele jaren een bandje voor ze de andere bandleden van Moon Taxi leerden kennen in hun hogere studies. In 2006 kreeg de band dan zijn huidige bezetting en groeide hij plaat na plaat. De band stond al op grote podia van megafestivals zoals Coachella en Firefly. Let The Record Play gaat voornamelijk over ontsnappen aan de moeilijkere momenten in het leven.

Het vrolijke “Let The Record Play” zet al meteen de toon voor het hele album en gaat in op die ‘escape from reality’. Moon Taxi toont hier dat het niet veel woorden nodig heeft om een mooi oorwormpje te maken. Het hele album klinkt enorm vrolijk en geeft hoop. Hoop dat het nog niet te laat is om onze dromen achterna te gaan. Daar gaat ook het tweede nummer op de plaat over, met de sprekende titel “Not Too Late”. De nummers die erop volgen spelen allemaal verder in op die thematiek en hebben naast de duidelijke indiesound toch ook een popkantje, maar misschien is dat nodig om als onbekendere groep een groter doelpubliek te bereiken. Het neemt alleszins niet weg dat het album heel goed is.

“Moving To The City” doorbreekt de sfeer op het album en voegt er een ruiger kantje aan toe. Het nummer heeft dan misschien wel niet heel veel tekst, maar vooral instrumentaal gedeelte maakt het nummer sterk. Hierna volgt dan weer een wat rustiger gedeelte en drijven we verder op de flow van de vorige nummers. “Keep Me Coming” heeft net zoals wel meer nummers van Moon Taxi niet zoveel variatie in de lyrics, maar daarom laat de single je niet onbewogen laat. Het album sluit af met het heerlijke nummer “The Way” waardoor je alleen maar naar meer snakt.

Let The Record Play is een goede plaat, die geslaagd is in zijn missie. De hele plaat geeft je een goed gevoel, ook al zit het even tegen. Moon Taxi heeft zijn pure indiesound verlaten, maar dat neemt betekent niet dat de band daardoor minder goed klinkt, in tegendeel. Het album is een echt pareltje dat zeker een plaatsje verdient in de hitlijsten en op de festivalpodia deze zomer. Onze boodschap voor jou: ‘Let The Record Play’!

Facebook

 

21 januari 2018

About Author

Lotte Coolen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief